Šā gada 15.februārī norisināsies ikgadējā Ēnu diena, kuras ietvaros 196 skolēniem būs iespējams apmeklēt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) struktūrvienības visā Latvijā un, sekojot VUGD amatpersonu ikdienas darbiem, gūt neatsveramu pieredzi.

Ēnu dienas ietvaros skolēniem būs iespēja iejusties ugunsdzēsēja glābēja, posteņa komandiera, ugunsdrošības inspektora vai citu dienesta amatpersonu amatos. Ēnu diena ir lieliska iespēja, lai saņemtu atbildes uz visiem interesējošiem jautājumiem par VUGD, kā arī par iespējām nākotnē kļūt par kādu no šo profesiju pārstāvjiem. Pagājušajā gadā ēnotāji viesojās 33 VUGD struktūrvienībās visā Latvijā un kopumā vairāk kā 70 skolēni ēnoja dienesta amatpersonas.

Šogad VUGD Kurzemes reģiona brigādē tiek piedāvātas 24 ēnu vietas – Liepājā, Talsos, Kuldīgā, Saldū, Ventspilī un Piltenē. No 26.janvāra līdz 29.janvārim norisināsies pieteikšanās otrā kārta – skolēniem ir iespēja pieteikties uz atlikušajām ēnu vietām, vai arī, ja tie pirmajā kārtā ir noraidīti, pietiekties atkāroti uz kādu citu piedāvāto ēnu vietu. Pieteikties ēnot VUGD amatpersonas iespējams šeit: http://enudiena.lv/apskatit/enu-devejs/645.

Jau vairākus gadus februārī Junior Achievement – Young Enterprise Latvija skolēnu mācību uzņēmumu programmas ietvaros rīko Ēnu dienu – skolēnu, viņu vecāku, skolotāju un dažādu nozaru profesionāļu iemīļotu un gaidītu izglītojošu profesionālās orientācijas pasākumu, kuras ietvaros ikvienam skolēnam iespējams apmeklēt kādu darba vietu un 4 – 6 stundu garumā vēro interesējošās profesijas pārstāvja darba ikdienu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: