Daugavpils novada Sventē notika pirmais Latvijas čempionāts svarbumbu sportā disciplīnā "garais cikls". Teicamus rezultātus uzrādīja Ventspils svarbumbu celšanas kluba “Ventspils ATLANTS” sportisti.

Sportisti izcīnīja vairākas pirmās vietas individuālajā ieskaitē, 2.vietu stafetē junioru un 1.vietu stafetē pieaugušo komandu starpā.

Sacensībās piedalījās 9 komandas un vairāk 160 sportisti, kuri startēja dažādās svaru kategorijās jauniešu (U-18), junioru (U-22), pieaugušu un veterānu grupās.

U-18 vecuma grupā jaunietēm, svaru kategorijā līdz 58 kg savu pirmo Latvijas čempiones titulu izcīnīja Linda Stratova, bet jauniešiem, svara kategorijā līdz 73kg Aleks Giņko ieņēma 2.vietu.
U-22 vecuma grupā zelta medaļas izcīnīja Sergejs Koncedalovs (svaru kategorija līdz 63 kg), Dmitrijs Zinovjevs (svaru kategorija līdz 85 kg) un Jevgēņijs Gordejevs (svaru kategorija virs 105 kg).

Vīriešu grupā labākie savās kategorijās bija Artūrs Tančins (svaru kategorija līdz 78kg) un Vasilijs Giņko (svaru kategorija līdz 105 kg).

Mūsu komandas puiši piedalījās junioru stafetē, kur katram dalībniekiem 3 minūtes bija jāceļ 24kg svarbumba un dalībnieku rezultātu tika summēti. Komandas sastāvā startēja trīs U-22 vecuma puiši – S.Koncedalovs, D.Zinovjevs un J.Gordejevs un 17-gadīgais A.Giņko. Kopvērtējumā mūsu komanda ieguva 2.vietu.

Pieaugušo stafetē, sacensības notika ar 32kg svarbumbām un mūsu komandā startēja A.Tančins, V.Giņko un D.Zinovjevs. Kopvērtējumā komanda izcīnīja pārliecinošu uzvaru un ieguva Latvijas čempiona titulu.

Šogad svarbumbu celšanas kluba “Ventspils ATLANTS” sportistiem plānots startēt vairākās nozīmīgās sacensībās – Eiropas atklātajā čempionātā, kas notiks maijā Daugavpilī, Pasaules čempionātā, kas notiks Daegu, Korejā, kā arī Latvijas čempionātā un Latvijas Kausa posmos. Plānots, ka viens no Latvijas Kausa posmiem septembrī notiks Ventspilī.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: