Valsts izglītības satura centrs ir atlasījis 100 no 235 izglītības iestādēm, ko pašvaldības no visas Latvijas nominēja dalībai mācību satura aprobācijā projekta “Kompetenču pieeja mācību saturā” ietvaros.

Starp šīm 100 iestādēm iekļuvušas arī Ventspils 1. pamatskola, 4. vidusskola un pirmsskolas izglītības iestāde „Varavīksne”.

Sadarbība ar visām 100 izglītības iestādēm sāksies šī gada februārī. Tās būs pirmās pirmsskolas izglītības iestādes un skolas, kurās, ar projekta atbalstu, skolotāju komandas kopīgi plānos un sadarbosies, lai katrs bērns un jaunietis prastu mērķtiecīgi un atbildīgi izmantot iegūtās zināšanas un vēlētos turpināt mācīties mūža garumā.

Katra Latvijas pašvaldība pagājušā gada nogalē varēja nominēt ne vairāk kā trīs (Rīgā – ne vairāk kā piecpadsmit) izglītības iestādes dalībai mācību satura aprobācijā. Ventspils pilsētas domes Izglītības pārvalde nominēja Ventspils 1. pamatskolu, 4. vidusskolu un pirmsskolas izglītības iestādi „Varavīksne”.

Valsts izglītības satura centrs izglītības iestādes atlasīja, ņemot vērā gan izglītības programmu piedāvājumu, gan mācību vidi, gan bērnu un jauniešu skaitu, gan skolotāju motivāciju dalībai. Dalībai aprobācijā katrā plānošanas reģionā izvēlējās dažādu skolu veidus no nelielām lauku sākumskolām līdz lielo pilsētu vidusskolām un Valsts ģimnāzijām, lai noskaidrotu, kā iecerēto mācīšanas pieeju vislabāk ieviest visās Latvijas vispārējās izglītības iestādēs un katrā reģionā būtu pieejami labās prakses piemēri.

Atsaucoties aicinājumam, 101 pilsētu un novadu pašvaldība nominēja 235 izglītības iestādes. Projektā sākotnēji plānoto 80 izglītības iestāžu vietā dalībai aprobācijā ir izvēlētas 100 izglītības iestādes visā Latvijā.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    es 11.01.2017, 12:02:53

    Vai mainīsies skolēnu noslogojums (stundu skaits skolā, mājasdarbu apjoms)?

  • 0
    Ventspils Izglītības pārvalde 11.01.2017, 14:38:14

    Labdien!
    Skolēniem stundu skaits un mājasdarbu apjoms no tā nemainīsies, jo saturs tiks aprobēts esošo mācību stundu ietvaros.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: