Ventspils Augstskolas Satversmes sapulce par Ventspils Augstskolas rektoru ievēlēja līdzšinējo rektora vietas izpildītāju Kārli Krēsliņu. Ievēlētais rektors sāks pildīt amata pienākumus pēc apstiprināšanas Ministru kabinetā.

Kā jau informējām iepriekš, vakantajam Ventspils Augstskolas rektora amatam pieteicās pieci pretendenti - Jānis Caune, Sergejs Hiļķevičs, Kārlis Krēsliņš, Aivars Lasmanis un Gita Rēvalde.

Satversmes sapulcē rektora vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs ziņoja par rektora vēlēšanām izvirzītajiem pretendentiem. Visi rektora amata pretendenti izklāstīja savu Ventspils Augstskolas vadīšanas un attīstības koncepciju, kā arī atbildēja uz Satversmes sapulces locekļu jautājumiem. Ventspils Augstskolas rektora amata pretendente Gita Rēvalde uzstāšanās laikā atsauca savu kandidatūru.

Vēlēšanu pirmajā kārtā neviens no rektora amata pretendentiem neieguva vairāk kā pusi no Satversmes sapulces locekļu balsu skaitu. Saskaņā ar Ventspils Augstskolas rektora vēlēšanu nolikumu tika organizēta otrā balsošanas kārta. Otrajā kārtā Satversmes sapulces locekļi balsoja par diviem pretendentiem, kuri bija ieguvuši lielāko balsu skaitu – Kārli Krēsliņu un Jāni Cauni.

Arī otrā balsošanas kārta noslēdzās bez rezultāta, jo neviens no diviem pretendentiem neieguva nepieciešamo balsu skaitu, tādējādi tika organizēta trešā kārta. Trešajā kārtā Satversmes sapulces locekļi balsoja tikai par vienu pretendentu – Kārli Krēsliņu, kurš otrajā kārtā ieguva lielāko balsu skaitu. Vēlēšanu trešajā kārtā Kārlis Krēsliņš ieguva nepieciešamo balsu skaitu un tika ievēlēts par Ventspils Augstskolas rektoru.

Rektoru ievēl Ventspils Augstskolas Satversmes sapulce, kas ir augstskolas augstākā lēmējinstitūcija. Satversmes sapulcē ir trīsdesmit locekļi: pārstāvji no akadēmiskā un vispārējā personāla, kā arī studējošie.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: