Ziemeļkurzemes reģionālajai slimnīcai jau kā tradīcija ir dalība ikgadējā “Junior Achievement Latvija” programmā „Ēnu diena”, ar mērķi aizraut jauniešus ar medicīnas nozari un varbūt pat sagaidīt nākotnē, ka šie jaunieši atgriezīsies slimnīcā un uzsāks darba gaitas jau kā ārsti, medicīnas māsas, ārstu palīgi, laboranti u.c. nozares speciālisti.

Ēnu diena norisināsies 15.februārī, kuras ietvaros jauniešiem būs iespēja iepazīties ar slimnīcas darbinieku ikdienu un uzzināt visu interesējošo informāciju par izvēlētā speciālista profesiju. Programmā Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca piedāvā skolēniem pieteikties ēnot medicīnas speciālistus Ventspils slimnīcā un Talsu filiāles slimnīcā.

Ventspils slimnīcā jauniešiem tiek piedāvāta iespēja ēnot medicīnas māsu, farmaceitu, nefrologu, traumatologu - ortopēdu, kardiologu, laboratorijas ārstu, infektologu, neirologu, ginekologu – dzemdību speciālistu, anesteziologu – reanimatologu, ķirurgu, internistu, pediatru.

Savukārt Talsu filiāles slimnīcā būs iespēja ēnot anesteziologu – reanimatologu, internistu, medicīnas māsu, traumatologu – ortopēdu.

Pieteikt dalību, ēnot medicīnas vai citas nozares speciālistus, iespējams reģistrējoties mājaslapā - http://enudiena.lv/ .

Ēnu diena ir pasaulē atpazīstama un atzīta Junior Achievement karjeras izglītības programma, kuras laikā skolu audzēkņi apmeklē kādu darbavietu un 4 – 6 stundu garumā vēro interesējošās profesijas pārstāvja darba ikdienu. Ēnu dienas mērķis ir iepazīstināt skolēnus ar dažādu profesiju un nozaru prasībām, lai palīdzētu jauniešiem izvēlēties profesiju.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: