Ventspils Centra sākumskolas audzēkņi – Beāte Estere Mačtama, Endžija Evelīna Valdmane, Henrijs Lācis un Dāvis Apfelbaums – nesen atgriezušies no starptautiskām sacensībām atrrēķināšanā, kas norisinājās Slovēnijā, un visi kā viens saka, ka ir laimīgi par sacensību rezultātiem.

Starptautiskajā finālā Slovēnijā piedalījās 5 valstu dalībnieki – Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Slovēnijas un Ukrainas. Latviju sacensībās pārstāvēja 30 dalībnieki, kuru starpā ne tikai skolēni, bet arī ātrrēķināšanas veterāni.

Ventspils Centra sākumskolas audzēkņi ir gandarīti par saviem rezultātiem. Sacensībās 1.-3. klašu grupā, kurā piedalījās 27 dalībnieki, Endžija Evelīna Valdmane ieguvusi 18. vietu, Beāte Estere Mačtama – 20., bet Henrijs Lācis – 21. Savukārt 4.-6. klašu grupā Dāvis Apfelbaums ieguvis 14. vietu 28 dalībnieku konkurencē.

Sacensību dalībnieki 50 minūtes pie datora rēķināja galvas uzdevumus 4 pozīcijās – saskaitīšanā, atņemšanā, reizināšanā un dalīšanā, kurā tiek pelnīti punkti (tos dod par pareizām atbildēm, bet par nepareizām – skaita nost). Kā stāsta Ventspils Centra sākumskolas skolotāja Līga Nēliusa, visa pamatā ir treniņš, bet svarīga ir arī rokas veiklība, jo jāstrādā ar datoru. „Es esmu priecīga un lepojos ar bērniem, jo Latvijas līmenī viņi ir sasnieguši ļoti daudz. Un kā es viņiem stāstu – ne jau tika sportā var piedalīties sacensībās, bet arī ar zināšanām var sacensties,” stāsta Līga Nēliusa.

Lai tiktu uz starptautiskajām sacensībām, skolēni interneta vietnē miksike.lv pilda uzdevumus ar nosaukumu „Rēķini galvā”. Par katru pareizi aprēķināto izteiksmi programma piešķir punktus un saglabā treniņu rezultātus. Sistēma skaita katra skolēna nopelnītos punktus, pēc kuriem tiek noteikti tie 14 dalībnieki, kas piedalīsies Latvijas fināla sacensībās Rīgā. Šogad no visiem 14 dalībniekiem 7 bija Ventspils Centra sākumskolas audzēkņi. Finālsacensībās Rīgas 28. vidusskolā tika noskaidrots, kuri skolēni piedalīsies starptautiskajās sacensībās Slovēnijā.

Skolotāja Līga Nēliusa un viņas audzēkņi e-apmācības platformu miksike.lv izmanto jau sesto gadu. Skolēni galvas rēķinos trenējas gan fakultatīvajās nodarbībās, gan mājās. „Es bērnus uzrunāju lietot miksike.lv, bet ne jau tāpēc, lai sacenstos ar citiem, bet tāpēc, lai pārspētu pats sevi. Miksike.lv uzdevumu pildīšana tiek uzdota arī kā mājasdarbs. Es no rītiem paskatos, kā mani skolēni šajā vietnē strādājuši. Redzu, cik katrs nopelnījis punktus. Protams, ne visiem matemātika ir stiprā puse, bet mēs esam vienojušies, ka ir vismaz jāmēģina,” atklāj Līga Nēliusa. Skolotāji ir apņēmības pilna ieteikt šo e-apmācības platformu lietot arī citiem Ventspils skolu pedagogiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: