25. februārī pirmsskolas izglītības iestādes “Saulīte” “Lācēnu” grupas bērni devās ekskursijā uz „Nordea” banku, lai iepazītu bankas darba specifiku. Ierodoties bankā, bērnus laipni sagaidīja audzēknes Keitas mamma Inga Lingarte, kura ir „Nordea” bankas Ventspils filiāles vadītāja.

Ekskursija sākās ar pirmajā stāvā esošo klientu apkalpošanas telpu apmeklēšanu, kurā bērnus iepazīstināja ar naudas nomināliem. Īpaši bērnu uzmanību piesaistīja iekārta, kas skaita naudu cilvēku vietā. Bērni konstatēja, ka nekad neviens cilvēks nevarētu skaitīt naudu tik ātri, kā aparāts. Tika nodemonstrēts arī cits aparāts, kurš pārbauda, vai nauda ir īsta vai viltota.

Ekskursija turpinājās bankas otrajā stāvā, kur Keitas mamma iepazīstināja ar īpašu telpu, kurā apkalpo tikai “Zelta klientus”. Bērni sajutās īpaši. Tur bija sagatavots uzdevums – krustvārdu mīkla par dažādām lietām, kas aktuālas bankā. Par centību mīklas atminēšanā sekoja apbalvošana. Katrs saņēma diplomu, pildspalvu ar bankas logo un kārumus. Bērniem ļoti patika ekskursijā pavadītais laiks, un, protams, ka visi vēlējās strādāt bankā, kad izaugs lieli.

Mācību gada laikā pirmsskolas izglītības iestādes “Saulīte” dažādu grupu audzēkņi ir iepazinušies ar daudzu profesiju pārstāvjiem. Iestādē pie bērniem ir ciemojušies kinologi ar suni, robežsargi, floriste, policists un ģimenes ārste. Savukārt bērni ir devušies ekskursijās uz Ventspils Tehnikumu, Ventspils Neatliekamās palīdzības dienestu, policiju, zobārstniecības kabinetiem un tipogrāfijas uzņēmumu “Hercoga druka”.

Apskati FOTO!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: