Piektdien, 4. martā, Liepājā notika Kurzemes novada vokālās mūzikas konkurss " Balsis 2016". Tajā piedalījās trīs kolektīvi no mūsu pilsētas - Ventspils Centra sākumskolas zēnu vokālais ansamblis, Ventspils Jaunrades nama vokālais ansamblis "Balsis" un Ventspils Kultūras centra vokālais ansamblis " Mazā prinča planētas".

Ventspils Centra sākumskolas zēnu vokālais ansamblis konkursā ieguva 1. pakāpes laureāta nosaukumu (40,43 p.), Ventspils Jaunrades nama vokālais ansamblis "Balsis" ieguva augstākās pakāpes laureāta diplomu (45,37 p.). Abi iepriekšminētie kolektīvi startēja jaunākā grupā un tos vada skolotāja Rita Vēverbrante. Savukārt Ventspils Kultūras centra vokālais ansamblis " Mazā prinča planētas", kurš startēja vidējā grupā, ieguva augstākās pakāpes laureāta diplomu un tādu pašu novērtējumu - 45,37 punktus (vadītājas Anitra Niedre un Rudīte Tālberga).

Vokālās mūzikas konkursam „Balsis” 2016. gadā aprit 10 gadi. Bērnu un jauniešu interese par vokālo mākslu un aizrautīgā akustiskā muzicēšana, kā arī pedagogu profesionālais darbs un atsaucība sekmējusi konkursa „Balsis” tradīcijas nostiprināšanos un apliecinājusi tā pastāvēšanas ilgtspēju.

Konkursa „Balsis” mērķis ir attīstīt un pilnveidot mazo mūzikas kolektīvu muzicēšanas tradīcijas un akustiskās muzicēšanas prasmi, viņu skatuvisko pieredzi un padziļināt zināšanas par latviešu tautas dziesmu. Konkursa obligāts nosacījums ir dziedāt latviešu tautas dziesmu a cappella. Šogad obligātā dziesma konkursā ir a cappella unisonā un sākuma tonis ir jāuzdod ar balsi no kamertoņa. Vokālie ansambļi konkursā uzstājas akustiskā veidā, neizmantojot skaņu pastiprinošas iekārtas un pavadījumam izmantojot tikai akustisko mūzikas instrumentu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: