Ja Latvijā ieradīsies daudz patvēruma meklētāju, valsts nespēs nodrošināt cilvēktiesību ievērošanu ne migrantiem, ne Latvijas iedzīvotājiem, LNT raidījumā "900 sekundes" teica tiesībsargs Juris Jansons.

Taču viņš ir pārliecināts, ka neraugoties uz to, bēgļus nepieciešams uzņemt.

Viņaprāt politiķiem, tiesībsargājošām un drošības iestādēm ir jāspēj saprast, kur šajā situācijā ir riski, bet nedrīkst cilvēktiesības padarīt par biznesa projektu.

Viņaprāt, valsts iestādēm ir jānodrošina labvēlīga un droša vide Latvijas iedzīvotājiem un ja ir izraudzīts mērķis uzņemt bēgļus, ir jāspēj izanalizēt kuri ir bēgļi, bet kuru cilvēku ieplūšanu organizē teroristi.

 

Jau vēstīts, ka ES valstu un valdību vadītāji iepriekš vienojās, ka dalībvalstis nākamajos gados varētu uzņemt 60 000 bēgļu. Valdība 6.jūlija ārkārtas sēdē vienojās par Latvijas nostāju bēgļu jautājumā, paredzot, ka divu gadu laikā mūsu valsts varētu uzņemt 250 šādu cilvēku.

 

Taču Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žans Klods Junkers trešdien plāno nākt klajā ar ziņojumu Eiropas Parlamentam (EP), kurā varētu būt prasība ievērojami palielināt to patvēruma meklētāju skaitu, kuri sadalāmi pa visām ES dalībvalstīm.

 

LETA

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: