Latvijas futbola čempionvienība "Ventspils", kas pirms pēdējā apļa no Virslīgas līderes "Liepājas" atpaliek jau par desmit punktiem, savā mājaslapā paziņojusi, ka galvenais treneris Jurģis Pučinsks ir pametis savu amatu. Pučinsks turpinās strādāt kluba sistēmā, bet viņa aizvietotāja vārds paziņojumā netiek minēts.

""Ventspils" futbolisti turpina gatavošanos kārtējai Latvijas čempionāta spēlei. Jau svētdien "Ventspils" mājās uzņems "Mettu"/LU. Sāksies ceturtais, noslēdzošais, turnīra aplis. Svarīgākais aplis dzeltenzilajiem, viens aplis, lai visu labotu. Acīmredzams, ka "Ventspils" nepārdzīvo vieglu periodu, kad pienācis laiks principiāliem stratēģiskiem lēmumiem," teikts kluba paziņojumā.

"Ventspils" ir piedzīvojusi trīs zaudējumus pēc kārtas - mājās 1:3 pret "Skonto", viesos 2:3 pret "Liepāju" un mājās 1:2 pret "Jelgavu" - un nav uzvarējusi jau sešās spēlēs pēc kārtas (0-3-3). Pēdējo uzvaru Virslīgas ietvaros ventspilnieki svinēja 26. jūlijā, kad izturēja smagu sākumu un pēc tam ar rezultātu 2:0 apspēlēja pastarīti "Mettu"/LU. Pirms tam UEFA Čempionu līgā "Ventspils" izstājās pie pirmās barjeras, ar 1:3 un 0:1 zaudējot Somijas HJK. Tagad "Ventspils" Virslīgas tabulā ieņem vien ceturto vietu un ir praktiski izstājusies no cīņas par titulu.

"Nonācām tādā situācijā, kad vajadzēja pārmaiņas. Spērām svarīgu soli," sarunā pauda kluba preses atašejs Mihails Koroļovs. "Komandas neizteiksmīgā sezona arī ir galvenais iemesls šādai rīcībai."

Komandas pārstāvji informēja, ka Pučinsks turpinās strādāt kluba sistēmā.

"Pagaidām nevaram nosaukt, ar kuru komandu darbosies Pučinsks, taču tā, visticamāk, būs bērnu vai jauniešu vienība," norādīja Koroļovs.

Jaunā trenera vārds netika nosaukts, taču kluba pārstāvis solīja, ka informācija būs vēl pirms nedēļas nogalē gaidāmā mača ar turnīra pastarīti "Metta"/"Latvijas Universitāti". "Norisinās aktīva trenera meklēšana."

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: