Meteoroloģiskā vasara šogad ilga no 29.jūnija līdz 3.septembrim un bija 67 dienas gara, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Vidējā temperatūra vasarā bija plus 16,2 grādi, kas ir 0,2 grādus siltāk par ilggadējo normu. Vasaras pirmie divi mēneši gan bija aukstāki par normu - jūnijs par 0,4 grādiem, bet jūlijs - par 0,6 grādiem. Savukārt augusts bija 1,7 grādus siltāks par normu.

Jūnijā vairākas reizes reģistrēti jauni minimālās temperatūras rekordi, jūlija sākumā bija jauni karstuma rekordi, bet vairāki jauni karstuma rekordi tika fiksēti augustā, kas bija šīs vasaras karstākais mēnesis. Augustā kopumā 22 dienas bijušas siltākas par normu un septiņās dienās vismaz vienā no novērojumu stacijām sasniegti jauni diennakts maksimālās gaisa temperatūras rekordi. Kopumā šajās dienās karstuma rekordi pārspēti 52 reizes.

Vasarā atsevišķas dienas bija arī ļoti augsts ultravioletās radiācijas līmenis, turklāt 2.jūlijā Latvijā tika novērota līdz šim pati augstākā ultravioletās radiācijas indeksa vērtība 7,9.

Kopumā aizvadītā vasara bijusi sausa - izlijuši 141,9 milimetri nokrišņu, kas ir 63% no normas. Jūnijā un augustā izlijušais nokrišņu daudzums bija mazāks nekā puse no normas, bet jūlijā nokrišņu daudzums bija nedaudz lielāks par normu.

Arī vidējais vēja ātrums bija mazāks par normu. Vidējais vēja ātrums bija 2,4 metri sekundē, kas ir par 0,4 metriem sekundē mazāks par normu.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: