Konkursā "Radām novadam", kura mērķis ir attīstīt Latvijas novadus, pieteikušās 25 studentu komandas no 10 augstskolām, tostarp arī no Ventspils Augstskolas.

Konkursā komandas patstāvīgi vai sadarbībā ar pašvaldībām, vietējiem uzņēmējiem un citiem interesentiem izstrādās un īstenos dažādus projektus ar mērķi radīt jaunas darba vietas un veicināt ekonomisko attīstību Latvijas novados. 

 

Konkursa mērķis ir dot iespēju Latvijas studentiem iegūt praktiskas zināšanas, atklāt savus talantus un ielikt spēcīgu pamatu savai turpmākajai karjerai. Tādējādi Latvijas augstskolu un studentu zināšanas, idejas un enerģija tiks novirzīta Latvijas novadu attīstībai.

 

"Cilvēkiem, kuri dzīvo un darbojas novados vai nāk no tiem, nereti ir lieliskas idejas vai iespējas, bet laika, darbaspēka vai vienkārši jauna skatījuma trūkums ir tas, kas neļauj tās īstenot. Studenti un augstskolas, kas cīnītos par savu reputāciju, kļūtu par labu atbalstu ideju realizēšanā," norāda projekta vadītājs Ulvis Kubliņš.

 

Konkurss tiks atklāts šā gada 15.martā un ilgs līdz 2016.gada 1.jūlijam. Tajā pieteikušās 25 studentu komandas no 10 Latvijas augstskolām - RISEBAA, RTU, LU, RSU, TSI, SSE, EKA, Rēzeknes Augstskolas, Vidzemes Augstskolas un Ventspils Augstskolas. Konkursa organizatori jau ir izvēlējušies 12 komandas novadiem, kuri sākotnēji pieteica savu dalību, - Apes, Alūksnes, Iecavas, Jaunjelgavas, Kuldīgas, Lielvārdes, Mazsalacas, Ogres, Rēzeknes, Saldus, Siguldas un Smiltenes novadam. Līdz 11.martam turpināsies papildu novadu piesaiste, lai dotu iespēju konkursā piedalīties vēl vismaz trim spēcīgām komandām.

 

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: