11.martā, plkst.10 Ventspils Galvenajā bibliotēkā notiks reģionālā diskusija par romu integrāciju.

Diskusijas mērķis ir veicināt Latvijas romu integrāciju izglītībā un sabiedrībā, kā arī sekmēt romu kopienas vajadzību un labās prakses iekļaušanu valsts līmeņa politikas dokumentos un praksē. Diskusiju ciklu Latvijas reģionos organizē Sabiedrības integrācijas fonds. Šī būs pēdējā reģionālā diskusija šajā ciklā. Iepriekšējās diskusijas notika Limbažos, Jelgavā un Daugavpilī, bet noslēguma diskusija plānota 8. aprīlī Rīgā.

Tajā piedalīsies valsts pārvaldes, pašvaldību iestāžu un romu nevalstisko organizāciju pārstāvji. Paneļdiskusijā dalību apstiprinājuši Kultūras ministrijas Sabiedriskās integrācijas un pilsoniskās sabiedrības attīstības nodaļas vecākais referents Deniss Kretalovs, Ventspils Izglītības pārvaldes vadītājs Aldis Slavinskis, Ventspils Vakara vidusskolas direktore Ija Lasmane un romu biedrības "Alternativas" valdes loceklis Dainis Krauklis.

Diskusijas laikā tiks sniegta informācija par laika posmā no 2007. līdz 2013.gadam veiktajām valsts un pašvaldības aktivitātēm romu kopienas atbalstam izglītības jomā, kā arī plānoto nākamajam plānošanas periodam no 2014. līdz 2020.gadam. Romu kopienas pārstāvji sniegs savu redzējumu par izglītības lomu un nozīmi romu kopienā, barjerām izglītības iegūšanai, kā arī nākotnes perspektīvām. Tāpat diskusijā iesaistīsies izglītības iestāžu pārstāvji, lai dalītos pieredzē par iespējamajiem izglītības modeļiem un reālo praksi darbā ar romu bērniem un viņu ģimenēm.

Diskusiju cikla rezultātā tiks sagatavotas labās prakses vadlīnijas politikas veidotājiem un pašvaldības speciālistiem darbā ar romu kopienas pārstāvjiem izglītības jomā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: