Šodien Ventspils Augstskolā grupa kristīgo studentu un augstskolu absolventu no vairākām Latvijas pilsētām neparastā veidā izrādīs Jēzus Kristus dzīvesstāstu, liekot publikai izjust klātbūtnes efektu katrā notikumā, kam savas dzīves laikā cauri gājis Jēzus.

Izrāde dodas pie publikas ar nosaukumu "Marka drāma": Marka, jo izrāde tiek balstīta tikai un vienīgi uz Marka pirms 2000 gadiem pierakstītajiem notikumiem un stāstiem, drāma – jo Jēzus dzīvesstāstu nevienā citā kategorijā ielikt nebūtu iespējams. 

„Marka drāmā" netiek izmantoti īpaši tērpi vai dekorācijas, izrādes telpa iekārtota apļa veidā, lai aktieri pēc vajadzības varētu pārvietoties ailēs starp skatītāju rindām.

Nav arī papildus tekstu un režijas triku. Caur izrādi skatītājus pa tiešo uzrunā vēsturiskais Marks – viņa pierakstītais netiek mainīts ne brīdi, ja nu vienīgi kāds negaidīti improvizē kādu skatu no 16 nodaļu garā evaņģēlija, kuru no galvas iepriekš jāapgūst katram no 13 aktieriem, neatkarīgi no tā, vai tiek spēlēta paša Jēzus loma vai dalība aprobežojas ar klātbūtni masu skatos.

Izrādi veido jaunieši, kas darbojas „Latvijas Kristīgajā studentu brālībā" (LKSB) un studē dažādās Latvijas pilsētās – Rēzeknē, Rīgā, Liepājā un citur. Projektā piedalās gan pieredzes bagātāki aktieri, gan studenti, kas kaut ko tādu dara pirmo reizi dzīvē. Šī ir jau trešā LKSB veidotā „Marka drāmas" izrāde, pirmoreiz izrādi noskatīties varēja šī 2009. gada februārī.

„Marka drāmu" studenti un vecāko klašu vidusskolēni ir laipni aicināti noskatīties:

  • 16. septembrī – Ventspilī, Ventspils Augstskolas (Inženieru ielā 101a) 408.aud. plkst. 18.00
Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: