Pēc stiprās putināšanas brīvdienās visdziļākā sniega sega ir fiksēta Ventspilī - 24 centimetri, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Tomēr sniegs vairs nav tik dziļš, kāds tas bija pēc stiprās snigšanas pagājušās nedēļas sākumā un vidū, jo brīvdienās bija brāzmains vējš, līdz ar to sniegs tika izdzenāts, un novērojumu stacijas atrodas klajos laukos, tāpēc arī tur ir mazāk sniega. Tomēr nedēļas nogale bija nokrišņiem bagāta.

Sinoptiķi prognozē, ka šodien vēl turpinās snigt un arī turpmākajās dienas sniega mākoņi Latvijas teritoriju neatstās. Snigšana gaidāma centrālajos un rietumu rajonos.

Uz nedēļas beigām gan nokrišņi vairs nav gaidāmi, taču spēkā pieņemsies sals. Naktī uz piektdienu vietām termometra stabiņš noslīdēs līdz -20 grādu atzīmei vai nedaudz zemāk - šāda gaisa temperatūra gaidāma austrumu rajonos, piemēram, Rēzeknē, Daugavpilī un Alūksnē.

Arī pārējās nedēļas nogales dienas sola aukstas - vietām gaisa temperatūra var nokristies līdz -25 vai vairāk grādiem. Un arī Ziemassvētku laiku sinoptiķi sola aukstu, izņemot pēdējo svētku dienu, kad sals atkāpsies.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: