Visas nedēļas garumā Ventspils Augstskolā (VeA) norisināsies pirmā starptautiskā pasniedzēju un personāla nedēļa “Erasmus Week 2012”.

Šobrīd VeA viesojas četrdesmit dalībnieki – augstskolu rektori, administrāciju pārstāvji un pasniedzēji – no Portugāles, Spānijas, Itālijas, Vācijas, Slovākijas, Čehijas, Polijas, Lietuvas un Turcijas.

 

Starptautiskās nedēļas galvenais mērķis ir nostiprināt sadarbību un iepazīstināt esošos un potenciālos partnerus ar VeA piedāvājumu, studiju vidi un pilsētu, tādējādi veicinot lielāku apmaiņas plūsmu.

 

Šīs nedēļas laikā paredzētas vairākas diskusijas, kas vērstas uz studentu piesaisti Erasmus programmai, tikšanās ar augstskolas vadību, administrāciju un pasniedzējiem, kā arī ekskursija uz Ventspils Starptautiskā Radioastronomijas centru Irbenē. Dalībniekiem ir paredzēta arī Ventspils apskate.

 

Kā norāda VeA speciāliste ārējo sakaru jautājumos un starptautiskās nedēļas organizatore Liene Liepiņa, tad šī ir pirmā reize, kad Ventspils Augstskolā notiek šāda veida pasākums: «Tas, ka starptautiskā nedēļa noris tieši Ventspils Augstskolā, mums ir īpaši svarīga, jo šajā rudenī mēs sākam realizēt jaunu starptautisko programmu “Valodas un starpkultūru komunikācija”, kurai ir nepieciešams piesaistīt apmaiņas un pilna laika studentus no ārzemēm. Nozīmīgi ir arī tas, ka lielāka daļa no dalībnieku augstskolām ir Ventspils Augstskolas potenciāliem partneri.»

 

Jau šobrīd VeA studenti, administrācija un pasniedzēji izmanto Erasmus programmas piedāvātās iespējas. Pēdējo trīs gadu laikā Erasmus programmas iespējas ir izmantojuši ap 195 augstskolas studentu un 35 administrācijas darbinieku un pasniedzēju. Vispopulārākās valstis uz kuram dodas augstskolas studenti, administrācija un pasniedzēji ir Norvēģija, Dānija, Portugāle, Spānija, Francija, Vācijas, Turcija, kam seko Dānija un Beļģija.

 

Arī apmaiņas studentu skaits VeA pēdējos gados ir pieaudzis – šobrīd studijas rudens semestrī ir uzsākuši septiņi apmaiņas studenti no Turcijas un pavasarī viņiem pievienosies studente no Grieķijas. Uz VeA, galvenokārt, brauc studēt studenti no Turcijas, Lietuvas un Francijas.

 

Erasmus programma ir Eiropas Savienības programma mobilitātei un sadarbībai augstākajā izglītībā, kuras mērķis ir uzlabo augstākās izglītības institūciju darbības kvalitāti, starptautisko sadarbību, valodu apguvi un starpkultūru izpratni, kā arī studentu un pasniedzēju mobilitāti Eiropas mērogā. Erasmus programmā var piedalīties jebkura augstākās izglītības institūcijas, kurai ir piešķirta Erasmus Universitātes harta.

 

Erasmus nedēļā VeA studenti un darbinieki, kuri izmantojuši šīs programmas piedāvātās iespējas, aicināti piedalīties iekšējā konkursā "Erasmus manā dzīvē". Lai cīnītos par galveno balvu, ko sagādājis UAB Scandlines, jāiesniedz video materiāls vai foto kolāža par apmaiņas programmā piedzīvoto.

 

Apskati foto

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: