Organiska pārtika nekādā ziņā nav labāka par tradicionāli audzētiem pārtikas produktiem, liecina Lielbritānijā veikta pētījuma rezultāti.

Kaut arī plaši tiek uzskatīts, ka organiska pārtika, kas tiek audzēta bez mākslīga mēslojuma, pesticīdiem un citām ķimikālijām, ir tīrāka, vērtīgāka un garšīgāka, zinātnieki secinājuši, ka nav vērā ņemamu pierādījumu, ka tā būtu veselīgāka. Stenforda Veselības politikas centra zinātnieki izanalizēja 237 pētījumus par organisku pārtiku, atklājot, ka tā satur mazāk pesticīdu un antibiotiku palieku, taču nebūt nav garantēts, ka tajā nav nekādu ķimikāliju.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: