No 3. līdz 6. maijam Ventspilī notiks Baltijas valstu 18. informātikas olimpiāde, ko organizē un atbalsta Ventspils Augstskola, Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūts, Ventspils pilsēta, kā arī Izglītības un zinātnes ministrija.

 

Olimpiādē piedalīsies 10 komandas no deviņām Baltijas jūra reģiona valstīm - Polijas, Vācijas, Dānijas, Norvēģijas, Zviedrijas, Somijas, Igaunijas, Latvijas un Lietuvas. Latviju šajā olimpiādē pārstāvēs divas komandas. Kopā olimpiādē piedalīsies 60 dalībnieki.

 

 

Sacensībām tiks atvēlētas divas dienas – 4. un 5.maijā piecu stundu laikā dalībniekiem būs jāatrisina trīs programmēšanas uzdevumi. No sacensībām brīvajā laikā dalībnieki un valstu delegāciju vadītāji iepazīsies ar Ventspili, Kuldīgu un Irbeni. Viņiem būs iespēja izbraukt ar bānīti, kuģīti, kā arī apskatīt vecāko darbojošos bāku Latvijā - Ovīšbāku un Ziemeļeiropā lielāko radioteleskopu - Irbenes lokatoru.

 

 

Sacensību uzdevumu sagatavošanu un testēšanas sistēmas izveidi ir paveikuši LU MII speciālisti. Sacensību žūrijā darbosies arī iepriekšējo gadu Baltijas un Vispasaules informātikas olimpiāžu laureāti, kas šobrīd ir LU studenti.

 

 

Šādas olimpiādes notiek jau kopš 1995. gada, kad pirmo reizi tika aizvadīta Tartu, Igaunijā. Latvija organizēšanas darbus uzņemsies jau ceturto reizi.1996. un 1999. gadā olimpiāde notika Rīgā, bet 2004. gadā Ventspilī.

 

 

Baltijas informātikas olimpiāde ir svarīgs posms gatavojoties 24.Vispasaules informātikas olimpiādei, kas septembrī notiks Itālijā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: