Ventspils muzejs Mākslas dienās’ 2012 piedāvā uzmanīgi vērot Ventspils ielas un pagalmus, un, iespējams, kādam paveiksies ieraudzīt īstu mākslinieku, strādājot pie molberta.

Tā ir droša pazīme tam, ka glezniecības plenērs Agrīnais reālisms ‘2012 , kas norit no 21. aprīļa līdz 28. aprīlim, ir sācies.

Plenērs Agrīnais reālisms Ventspilī notiek jau (vai tikai) trešo gadu un šajā notikumā paspējuši kopumā piedalīties 33 mākslinieki. Šogad plenērā savu dalību apstiprinājuši: Kristīne Keire, Rita Blaževiča, Jānis Kupčs, Laima Bikše, Sarmīte Caune, Sandra Krastiņa, Dace Saulīte, Roberts Muzis, Māris Upzars un Ilgvars Zalāns.

Plenēra Agrīnais reālisms ‘2012 norisi Ventspilī atbalsta Ventspils pilsētas pašvaldība, un to organizē Ventspils muzejs ar piesaistīto kuratoru - Sarmīti Cauni.

Plenēra darbības programma paredz strādāšanu gan plenērā, gan nosacītas studijas apstākļos. Darbu telpās atbalsta Ventspils Nekustamie īpašumi. Nedēļas vidū dalībniekiem plānots izbraukums ārpus Ventspils - ar Ventspils reisa un Dabas aizsardzības pārvaldes atbalstu mākslinieki varēs apmeklēt Mazirbi un Slīteri, kā arī - strādāt dabā. Lai plenēra dalībnieki tiešām vienu nedēļu varētu domāt tikai par gleznošanu, plenēra norisi atbalsta arī pilskrogs Melnais Sivēns un viesu nams Klosteris.


Noslēgumā iecerēta visu plenērā tapušo darbu izstāde pils galerijās. Izstāde tiks atklāta sestdien, 28. aprīlī plkst. 12 Mākslas tirgus laikā, kurā laipni aicināti piedalīties arī citi Ventspils mākslinieki un mākslas studiju dalībnieki. Mākslas tirgus ir gan ekspresizstāde, gan mēģinājums uz dažām stundām sapulcināt vienkop Ventspils māksliniekus, radoši noskaņotus ļaudis, piedāvāt karstu tēju, bildes, barankas un leijerkasti visiem, kas sestdien no plkst.12 līdz 15 atnāks līdz pilij.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: