Noslēdzies bērnu un jauniešu mūsdienu dziesmu izpildītāju konkursa "Balss pavēlnieks" fināls, kurā noskaidroti konkursa uzvarētāji četrās grupās, informēja Latvijas Televīzijas pašreklāmas redaktors Jānis Kalve.

Foto no konkursa "Balss pavēlnieks" 1. dienas koncerta

Foto no konkursa "Balss pavēlnieks" 2. dienas koncerta

Solistu grupā no piecu līdz 11 gadu vecumam pirmo vietu "Balss pavēlnieks 2012" ieguvis Ralfs Liģeris no Madonas, otrajā vietā ierindojusies Beāte Baumeistere no Ogres, savukārt trešajā vietā palicis Eduards Grundmanis no Ozolniekiem.

Savukārt solistu grupā, kurā sacentās dziedātāji vecumā no 12 līdz 16 gadiem, pirmo vietu ieguvusi Valērija Satibaldijeva no Ludzas, otrajā vietā palikusi Adrija Korsakaite no Rīgas, bet trešajā vietā ierindojusies Annemarija Moiseja no Rīgas.

Konkursā "Balss pavēlnieks 2012" noskaidroti uzvarētāji arī starp labākajām grupām. Vecuma grupā no piecu līdz 11 gadu vecumam pirmo vietu grupu konkurencē ieguvusi bērnu grupa "Cielaviņa" no Ludzas, otrajā vietā ierindojās grupa "Knīpas un knauķi. Bezdelīgas" no Rīgas, bet trešajā vietā palika grupa "Jūras akmentiņi" no Ventspils.

Bērnu vokālās grupas konkurencē, kurā dalībnieki ir vecumā no 12 līdz 16 gadiem, pirmo vietu ieguvis grupa "Jūras akmentiņi" no Ventspils, otro vietu ieguvusi grupa "Rīgas akmentiņi", savukārt trešo vietu izcīnījusi grupa "Knīpas un knauķi. Zīlītes" no Rīgas.

Jau ziņots, ka šogad konkursam kopumā pieteicās 178 solisti un grupas. Noslēdzoties pirmajai neklātienes kārtai, uz pusfinālu žūrija izvirzīja 105 pretendentus, no kuriem 42 bija solisti un 22 grupas vecuma grupā no pieciem līdz 11 gadiem, savukārt vecuma grupā no 12 līdz 16 gadiem pusfinālā iekļuva 24 solisti un 17 grupas.

Konkursa finālā žūrijas priekšsēdētājs bija Guntars Račs. Vecākās grupas žūrijā darbojās producents un festivāla "Berlīnes pērle" rīkotājs Viktors Leiss, mūziķis Kārlis Būmeisters un citi, savukārt jaunākās grupas žūrijā dalībniekus vērtēja komponists Kārlis Lācis, mūziķis Niks Matvejevs, dziedātāja Annija Putniņa un citi.

Latvijas Televīzijas skatītājiem konkursa fināls būs skatāms četros raidījumos, kas tiks demonstrēti, sākot jau ar šo nedēļas nogali.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: