Karstuma vilnis no veikalu plauktiem aizslaucījis visus ventilatorus. Vienkāršā sadzīves tehnikas ierīce nav nopērkama ne tikai Latvijā, bet arī visā Eiropā.

Aptaujājot vairāku veikalu darbiniekus par iespēju iegādāties gaisa ventilatoru, saņemtās atbildes ir noliedzošas.

Gaisa ventilatora rotējošo spārnu veidotā gaisa plūsma rada ilūziju, par spirdzinošu brīzīti, kurai cilvēka sakarsušais ķermenis un prāts ir gatavs noticēt.  Dzīvokļos, birojos un visur citur, kur nav sastopams ventilatora nopietnais brālis – gaisa kondicionieris, tas ir pēdējais salmiņš pie kā pietverties.

Diemžēl, citos sadzīves tehnikas veikalos Ventspilī gaisa ventilatori nav nopērkami. Veikala RD Elektroniks darbiniece skaidro, ka visi ventilatori izpirkti, un arī noliktavās Rīgā tie beigušies. A/s Diāna pēdējie ventilatori pie pircējiem nonākuši aptuveni pirms pusotras nedēļas. Uzņēmuma iepirkumu menedžeris Arnis Trams izpētījis, ka gaisa ventilatorus karstās vasaras dēļ neesot iespējams iegādāties pat visā Eiropā. 

Arī viena interneta veikala, ko Ventas Balss izvēlējās pēc nejaušības principa, darbiniece laipni paskaidroja, ka, sākoties karstumam, visi ventilatori – piecpadsmit dažādu veidu izstrādājumi cenu amplitūdā no 15 līdz 70 latiem – izpirkti divu dienu laikā. Pārsvarā visi mūsu tirgū nonākušie ventilatori tiekot izgatavoti Ķīnā. Lai no turienes atgādātu jaunu partiju gaisa jaucēju, jāpaiet aptuveni trim mēnešiem. Un tad jau ļaudis sāks gādāt gaisa sildītājus nevis vēsinātājus.

Arī veikalā Alete vakar ventilatori nebija nopērkami, lai gan pārdesmit aparātus tiek solīts piegādāt no iekšējām rezervēm. Ilglaicīgajiem sadarbības partneriem Rīgā noliktavā uzkrājušies ventilatori, kuriem bijusi kāda komplektācijas vaina. Tagad tie salaboti.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: