Trīs Rīgas Tehniskās universitātes studenti, kas uzvarējuši konkursā Labā prakse, jau trīs nedēļas papildina savas teorētiskās zināšanas ar praktiskām iemaņām Ventspils uzņēmumos.

Projektu Labā prakse īsteno vairāki partneri – Hipotēku banka, Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) un daži paši modernākie Ventspils uzņēmumi – Arbo, Eko mājas un Dendrolight Latvija.

Inženierekonomikas un vadības fakultātes studente Alise Mačtama apgūst grāmatvedības un lietvedības praktiskās iemaņas uzņēmumā Eko mājas.

Viņa pirmoreiz tik tuvu iepazīstas ar ražošanas jomu, tāpēc ka iepriekšējās reizēs praksi izgājusi apkalpojošajā sfērā. Topošais celtnieks Miks Šķēle iepazīstas ar pašu modernāko ražošanas līniju uzņēmumā Dendrolight Latvija, ko vēl tikai gatavo palaišanai un kas pagaidām strādā testa režīmā. Miks ne tikai iepazīstas ar jauno ražotni, bet arī pats piedāvā dažus risinājumus. Viņa fakultātes biedrs Rihards Roziņš atklāj sev logu un durvju izgatavošanas noslēpumus uzņēmumā Arbo.

Studentu parlamenta prezidents Artūrs Zeps pastāstīja, ka projekts Labā prakse aptver aptuveni 30 darba vietu vairākos Latvijas vadošajos uzņēmumos. To finansē un praktikantiem stipendijas maksā Hipotēku banka. Lai nokļūtu praksē, studentiem nācās piedalīties konkursā, kurā uz katru vietu pretendēja vidēji trīs cilvēki. Pretendentam bija jāuzraksta darbs, pamatojot savu izvēli, kāpēc viņš gribētu iziet praksi konkrētajā vietā.

Uzņēmumu pārstāvji apgalvo, ka praktikantus pieņem labprāt, jo viņi vēl nav sabojāti ar iepriekšējo pieredzi, ir entuziasma un enerģijas pilni.

Daži no iepriekšējo gadu bijušajiem praktikantiem šobrīd jau patstāvīgi strādā Ventspils uzņēmumos. Hipotēku bankas Ventspils filiāles vadītāja Inga Zemniece atzīstas, ka nav aizmirsusi savus studiju gadus un uzskata praksi par labu izdevību studentiem parādīt sevi no labākās puses kā nākamos potenciālos darbiniekus. Hipotēku banka jau otro gadu finansē projektu Labā prakse.

Foto paraksts: RTU studenti Alise Mačtama, Miks Šķēle un Rihards Roziņš ir apmierināti ar savu praksi Ventspils modernākajos uzņēmumos.

Noskaties arī video! (Ieskats ekskursijā uzņēmumā "Arbo" un intervijas ar studentiem.)

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: