Ginesa rekorda uzstādīšanas mēģinājumu ar lielākā ziedu paklāja veidošanu pasaulē nākamsestdien kuplinās dažādi izklaides pasākumi.

Visu dienu Ostas ielas promenādē būs dažādi muzikāli priekšnesumi, kas vakarā noslēgsies ar īru grupas The Classic Beatles uzstāšanos pie vecā spīķera. The Classic Beatles no Dublinas uzskata par labāko bītlu veltījuma grupu pasaulē.

Tās pirmsākumi meklējami pagājušā gadsimta 90. gados, bet sevišķi populāri mūziķi kļuva pēc tam, kad 1993. gadā koncertēja 60 000 klausītājiem Fēniksa parkā, Dublinā. Kā lielāko panākumu var minēt faktu, ka 2004. gadā grupa saņēma uzaicinājumu piedalīties sarīkojumā, kas notika par godu Viņas augstībai Anglijas karalienei.

Ginesa rekorda sasniegšanas mēģinājuma cienīgs noslēgums būs Puķu nakts pasākums Reņķa dārzā. Līdzās pašmāju apvienībām Pērkons un Rīgas viļņi uz Lielās skatuves uzstāsies Latvijā jau pazīstamie Right Said Fred jeb brāļi Ričards un Freds Feirbrāsi no Lielbritānijas.

Pirms savas grupas nodibināšanas 80. gadu beigās katram no viņiem jau bija nopietna pieredze: Ričards spēlējis basģitāru Deivida Bovija, Mika Džegera un Boja Džordža grupās, bet Freds muzicējis uz sintezatora Boba Dilana pavadošajā sastāvā. Grupas pastāvēšanas laikā tās dziesmas vairākkārt ierindojušās britu topa augšgalā. Nu viņu kontā ir seši albumi, un ar pēdējo, 2006. gadā iznākušo For Sale, brāļi Feirbrāsi apliecina, ka skanīgu melodiju un ironisku tekstu frontē joprojām viss ir kārtībā.

Puķu naktī darbosies arī Telts skatuve, uz kuras gaidāmi dīdžeju apvienības Crystral Sound System, kā arī DJ Legz un DJ All-Viss uznācieni.

 

Brāļu Feirbrāsu (Right Said Fred) pirmā kopīgi sarakstītā dziesmu I’m Too Sexy savulaik ierindojās britu topa 2. vietā. Publicitātes foto

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: