Norvēģijas kompānijas "Bau-How" meitasuzņēmums "Bau-How Baltic", kas Ventspilī ražoja dzīvojamo ēku moduļus, jau pāris mēnešus apturējis darbību pēc tam, kad tā mātesuzņēmumam Norvēģijā ierosināts maksātnespējas process.

Ventspils tiesā ar maksātnespējas pieteikumu vērsies arī "Bau-How Baltic", kas cer atjaunot ražošanu, informēja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Vladimirs Čamāns. Tiesa ierosinājusi "Bau-How Baltic" maksātnespējas procesu, un tiesas sēde šajā lietā paredzēta jau 22.decembrī.

Kā skaidroja Čamāns, "Bau-How Baltic" savas māteskompānijas "Bau-How" maksātnespējas administratoram izteicis piedāvājumu, ka "Bau-How Baltic" varētu izpirkt uzņēmuma aktīvus, taču tas nav izdevies. Tādēļ nolemts tiesā iesniegt maksātnespējas pieteikumu, lai vēlāk varētu iegādāties izsolītos īpašumus un atjaunot ražošanu. Ir zināms arī konkrēts iespējamais investors, taču sīkāk Čamāns to komentēt pašlaik atteicās. "Ja zvaigžņu stāvoklis būs mums labvēlīgs, tad izdosies," norādīja Čamāms.

"Uzņēmums ir darboties spējīgs, mums ir materiāli, un ir projekti. Esam gatavi turpināt ražošanu," norādīja Čamāns.

"Bau-How Baltic" jau aptuveni divus mēnešus apturējis ražošanu. Puse darbinieku no darba uzņēmumā ir aizgājuši – līdzšinējo 150 darbinieku vietā palikuši aptuveni 80.

Jau ziņots, ka 2009.gada decembrī norvēģu kompānijas "Bau-How" meitasuzņēmums "Bau-How Baltic" Ventspilī sāka dzīvojamo ēku moduļu konstrukciju ražošanu.

Izmantojot kompānijas izstrādātu un patentētu inovatīvu tehnoloģiju, Ventspilī tika ražotas moduļu konstrukcijas ēkām, kas tika eksportētas uz Skandināvijas valstīm un Lielbritāniju.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: