Stividorkompānija SIA "Ventplac" saņēmusi "Swedbank" 710 000 eiro (497 000 latu) finansējumu hidrauliskā celtņa "MultiDocker" iegādei.

Celtnis ir iegādāts un jau tiek izmantots kompānijas darbā. "Ventplac" nodarbojas ar koksnes produkcijas kravu pārkraušanu un nokraušanu uz kuģiem Ventspils brīvostas teritorijā, kā arī veic kravu uzglabāšanu un apstrādi. 95,8% pakalpojumu tiek sniegti eksporta kravām.

"Ņemot vērā Ventspils ostas izdevīgo ģeogrāfisko stāvokli un pateicoties "Ventplac" augstajam darba ražīgumam, esam atraduši un ieņēmuši savu nišu Skandināvijas celulozes ražotāju loģistikas ķēdē," sacīja "Ventplac" valdes priekšsēdētājs Aivars Bauda.

Pēc jaunās tehnoloģijas ieviešanas "Ventplac" var pārkraut jaunus kravu veidus – zāģmateriālus un koksnes granulas, toskait palielināt baltkrievu celulozes pārkraušanas apjomus Skandināvijas vajadzībām. Pats pārkraušanas process tāpat tiek pilnveidots – lai pārkrautu koksni, celtnim vajag pagriezt strēli par 90 grādiem, nevis par 180 grādiem. Tas savukārt palielina pārkraušanas ātrumu un samazina kravu operācijām nepieciešamo platību. Kompānijai "Ventplac", kuras darbība notiek uz ierobežotas platības (5,2 ha), šis aspekts ir viens no izšķirošajiem.

Celtņa iegāde līdzfinansēta ar Eiropas Reģionālā attīstības fonda līdzekļiem jaunu produktu un tehnoloģiju ieviešanas atbalsta programmā. Eiropas Savienības atbalsts ir 35% no projekta kopējām attiecināmajām izmaksām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: