Finanšu ministrija sagatavojusi informatīvo ziņojumu valdībai ar priekšlikumu pārtraukt Ventspils termoelektrocentrāles projektu.

 Pagaidām gan šis priekšlikums vēl nav iesniegts Ministru kabinetam. Vēl tiek apspriesti varianti, kā tomēr projektu īstenot. Iznākums varētu būt zināms augusta sākumā, ziņo LETA.

FM ir vairākkārt tikusies ar projektu īstenotāju "Ventspils Energo" un vācu stratēģisko investoru "Stadtwerke Flensburg GmbH", taču nav rasta pārliecība, ka investors projektu spēs īstenot.

Pašlaik atbilstoši projekta nosacījumiem privātais investors nav spējīgs nodrošināt pilnu projektam nepieciešamo līdzfinansējumu, un, ņemot vērā, ka projekta termiņš ir šā gada 30. novembris, FM ir sagatavojusi informatīvo ziņojumu valdībai ar priekšlikumu pārtraukt projektu.

Privātais investors ir vairākkārt FM iesniedzis dažādus rīcības plānus, taču nekādu fizisko progresu atbilstoši plānotajam nav spējis panākt. Vācu stratēģiskais investors "Stadtwerke Flensburg GmbH" informē, ka FM esot nolēmusi nodot Ministru kabineta 15. jūlija sēdē izskatīšanai jautājumu par Kohēzijas fonda līdzekļu 34,6 miljonu eiro (24,3 miljonu latu) apmērā atdošanu atpakaļ Eiropas Savienībai.

FM gan norāda, ka šī informācija nav gluži korekta, jo informatīvais ziņojums ar priekšlikumu pārtraukt projektu ir gan sagatavots, bet vēl nav iesniegts Ministru kabinetam cerībā, ka šajā situācijā vēl tiks atrasts risinājums.

Savukārt SIA "Ventspils Energo" dalībnieks "Stadtwerke Flensburg GmbH" vērsies pie FM ar aicinājumu sākt sarunas ar EK par iespējamo īstermiņa projekta izpildi ar mērķi saglabāt vismaz projekta daļas finansējumu, informē "Stadtwerke Flensburg GmbH".

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: