No AS "Ventspils zivju konservu kombināts" (Ventspils ZKK) valdes locekļa pienākumiem atbrīvots Sergejs Novožilovs, bet viņa vietā šajā amatā iecelts Ingus Klindžāns.

Pēdējās izmaiņas amatpersonu sastāvā reģistrētas 25.oktobrī. Šī gada jūlijā Ventspils tiesa apstiprināja starp tolaik maksātnespējīgā Ventspils ZKK īpašniekiem un uzņēmuma kreditoriem noslēgto izlīgumu, kas paredzēja, ka Ventspils ZKK sešu mēnešu laikā norēķināsies ar kreditoriem un atjaunos uzņēmuma maksātspēju. "Ar tiesas lēmumu uzņēmuma dzīvē sākas jauns posms.

 

Pēc tiesas lēmuma stāšanās spēkā darbību atjaunos uzņēmuma pārvaldes institūcijas - valde un padome -, kurām nodošu uzņēmuma ikdienas vadīšanas pienākumus," šī gada vasarā informēja uzņēmuma maksātnespējas procesa administrators Raivis Stumbergs.

 

Kopš oktobra sākuma uzņēmumam ir atkal sava valde un padome, liecina "Firmas.lv" informācija. Ventspils ZKK valdes priekšsēdētājs ir Andris Bite, valdes locekļi ir Ingus Klindžāns un Jagutils Abramovs. Uzņēmuma padomes priekšsēdētājs ir Bislans Abdulmuslimovs, padomes priekšsēdētāja vietnieks ir Jānis Endele, padomes loceklis - Juris Ziemelis.

 

Atbilstoši tiesā apstiprinātajam izlīgumam Ventspils ZKK īpašnieki ar kreditoriem ir vienojušies, ka kreditori piekrīt dzēst 95% no savu prasījumu summas, kā arī atsakās no līgumsoda, procentu vai nokavējuma naudas piedziņas. Dzēsto prasījumu kopsumma ir 3 654 764 lati.

 

Kopumā Ventspils ZKK kreditoriem sešu mēnešu laikā bija jāizmaksā 570 216 lati, bet Valsts ieņēmumu dienestam bija jāsamaksā nodokļu parāds - 162 416 lati.

 

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: