"Es domāju, ka šoks šobrīd ir mums visiem - gan treneriem, gan spēlētājiem. Skaidrs, ka neviens nedomāja tādā veidā zaudēt spēli. Manā trenera un spēlētāja praksē tā nekad nav bijis,” piektdienas vakara notikumus, kad BK Ventspils komanda pēdējā ceturtdaļā izsēja 24 punktu pārsvaru un piekāpās Rudupis, komentē galvenais treneris Gundars Vētrs.

“Visnepatīkamākais šajā spēlē bija tas, ka pa graudiņam savācot pārsvaru, nospēlējot trīs ceturtdaļas labu basketbolu un pieturoties pie spēles plāna, cenšoties spēlēt ar labu pašatdevi un disciplīnu, pēdējā ceturtdaļā viss sabruka. Man, godīgi sakot, šobrīd nav skaidrojuma, kāpēc un kas notika. Rīta treniņā noskatījāmies pēdējo ceturtdaļu vēlreiz. Visas lietas ir ļoti labi redzamas un saprotamas, skaidrs arī, ko mēs neizdarījām. Jautājums - kāpēc neizdarījām? Visvieglākais šobrīd ir sākt meklēt vainīgos, ko mēs darīt netaisāmies, jo uzskatām, ka spēli nezaudēja viens vai otrs, bet visa komanda. Domāju, katram no mums šī spēle ilgi paliks atmiņā un vienmēr liks atcerēties, ka šādu zaudējumu savā dzīvē vairs nevēlamies piedzīvot,” skaidro Vētra.

Spēles pēdējā ceturtdaļā šķita, ka BK "Rudupis” spēlē pavisam citu basketbolu, tomēr Gundars Vētra uzsver, ka leiši neko būtisku nemainīja, vienīgi centās spēlēt ātrāku basketbolu, jo nebija citu variantu. "Mēs centāmies līdz spēlētājiem ieskaidrot, ka viņiem šobrīd jāfokusējas uz pusātrajiem un ātrajiem uzbrukumiem, jo laiks viņus spiež. Devām uzdevumu uzbrukuma pirmajās sekundēs visiem būt fokusētiem. Laikam tomēr tā pārliecība, ka spēle ir uzvarēta, bija tik liela, ka līdz galam netika sadzirdēts. Viena lieta, protams, aizsardzība, bet otra - uzbrukums. Nevienu uzbrukumu mēs nenoorganizējām tādu, kā pašiem būtu gribējies."

Vētra saka, ka šorīt komandas sapulcē viss izrunāts un sīki izanalizēts, komanda ir pārliecināta, ka nekas tāds vairs nedrīkst atkārtoties.

Basketbola klubam "Ventspils” priekšā ļoti smags mēnesis, jo jāuzsāk cīņas arī Eiropas Izaicinājuma kausā. Vētra saka, ka uzstādījums komandai šobrīd ir viens – nenolaist galvas un nepadoties. Sezona turpinās un visiem jāskatās uz priekšu.

"Jādara viss, lai tās lietas, kas ar mums notika vakar, vairs nekad neatkārtojas. Pašiem mums ir skaidrs, vārdos esam to izrunājuši. Mūsu komanda panākumus var gūt tikai ar pašatdevi, dzelžainu disciplīnu un spēles plāna izpildi, tikai tad varam uzvarēt ļoti nopietnas komandas. Ja to nedarīsim, mēs mocīsimies pat ar nosacīti vājāku komandu. Mēs neesam tik augstas klases spēlētāji, ka varam iedomāties - izejam laukumā un ar to pietiek, lai apspēlētu jebkuru. Tā nav. Esam tieši tādi paši spēlētāji, kā visās citās komandās, un līmenis nav tik krasi atšķirīgs. Mums jāspēlē ar pilnu spēku katrā spēlē, tikai tas mūs var aizvest līdz uzvarām!"

bkventpsils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: