Ventspils tiesa ceturtdien pilnībā attaisnojusi Ventspils mēru Aivaru Lembergu, pret kuru par neslavas celšanu privāti rosinātajā krimināllietā vērsās uzņēmējs Leonards Čamanis.  

Tiesas sēdē tika nolasīts tikai īsais spriedums, bet pilnais būs pieejams 10.novembrī. Pēc tā izanalizēšanas Leonards Čamanis un viņa advokāts Anatoljs Gļaņenko arī lems par nepieciešamību pārsūdzēt šādu lēmumu. Čamanis no Lemberga par neslavas celšanu vēlējās piedzīt 100000 latu.

Neslavas celšanu Čamanis saskata 2010.gada 14.jūlija intervijā laikrakstam “Ventas Balss” “Cilvēki saprot, ka tā ilgāk dzīvot nevar”, kur A.Lembergam tiek uzdots jautājums, – cik lielā mērā pie pašreizējās situācijas Latvijā ir vainojama cilvēku muļķība, paviršība un alkatība?

Uz ko tiek sniegta šāda atbilde, kas tiek apstrīdēta: (..) Kas attiecas uz privatizāciju, tad ne tik svarīgi ir, kas noprivatizēja, bet – vai tas strādā: piemērs ir Ventspils koks. Ja tas šodien strādātu un tur būtu 800 darba vietas, tad kurš pārmestu Čamanim, ka viņš kā direktors to noprivatizēja, izmantojot droši vien arī paša valsts uzņēmuma nopelnīto naudu. Problēma jau ir tā, ka uzņēmums ir miris, līdz ar ko ir mirušas arī 800 darba vietas. Galvenā problēma, kāpēc mēs tik slikti dzīvojam, ir tā, ka lielum lielajam vairumam neatradās saimnieks. Tādēļ viss tika slēgts. Kur šodien ir RadiotehnikaVEFAlfa vaiRAF – viss ir aizgājis postā. (..)

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: