Neoficiāla informācija liecina, ka saistībās, ko noslēdzis Ministru prezidents Valdis Dombrovskis un finanšu ministrs Einars Repše, apsolīts, ka starptautiskajiem aizdevējiem izdevīgā veidā tiks privatizēti valstij piederoši uzņēmumi "Latvijas Valsts meži", "Latvenergo" un "Latvijas Dzelzceļš", sacījis Lembergs.

 Savukārt premjera preses sekretāre Līga Krapāne sacīja, ka Dombrovskis jau vairākkārt publiski uzsvēris, ka minētos valstij piederošos uzņēmumus nav plānots privatizēt un šāda veida apsolījumi aizdevējiem nav doti, ziņo LETA.

Premjera pārstāve Lemberga izteicienus vērtēja kā populistisku priekšvēlēšanu retoriku, kuras dēļ vērsties tiesā nav vērts.

Lembergs uzsver, ka saistības, kādas Latvijas valsts Ministru prezidenta un finanšu ministra personā uzņēmusies pret starptautisko finanšu oligarhiju – Starptautisko Valūtas fondu un Eiropas Komisiju –, ir slepenas. Šo saistību saturu nezina pat valdošās koalīcijas partijas, tostarp arī ZZS. Galvenais, ka par šīm saistībām neko nezina Latvijas tauta.

"Man ir neoficiāla informācija un pietiekams pamats uzskatīt, ka saistībās, ko noslēdzis Valdis Dombrovskis un Einārs Repše, ir apsolīts, ka aizdevējiem izdevīgā veidā tiks privatizēti "Latvijas valsts meži", "Latvenergo" un "Latvijas dzelzceļš". Tas ir absolūti nepieļaujami, ka tik būtiski lēmumi tiek pieņemti slepeni, neinformējot sabiedrību. Man ir pamats uzskatīt, ka šādas noziedzīgas vienošanās tiešām ir notikušas un Latvija jau ir iztirgota," saka Lembergs.

Pēc viņa rīcībā esošās informācijas, šie uzņēmumi tiks pārdoti tūlīt pēc vēlēšanām. "Tas būs līdzīgi tam, kā tika piemānīti vēlētāji pirms iepriekšējām vēlēšanām, kad tika apzināti noklusēts par pensiju samazināšanu. Man ir pamats izdarīt ticamu pieņēmumu, ka uzreiz pēc vēlēšanām tiks paziņots par "Latvijas Valsts mežu", "Latvenergo" un "Latvijas Dzelzceļa" privatizāciju, kas notiks starptautiskās oligarhijas interesēs," saka Lembergs.

Lembergs uzsver, ka pagaidām arī viņam kā premjera amata kandidātam no ZZS neesot ideju, kā rīkoties, ja tas izrādīsies patiesība. "Šis mūslaiku Molotova-Ribentropa pakts vispirms ir jāizlasa. Tikai tad varēsim sākt runāt par kaut kādu rīcības plānu," skaidro Lembergs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: