Tilts pāri Ventai pamazām iegūst ierastās aprises. Tomēr rekonstrukcijas darbi nebeigsies, kā sākotnēji plānots, pilsētas svētkos augustā.

Iespējams, koriģēs arī  mazbānīša jaunās trases būvniecības termiņu.

Iecerei gada laikā pabeigt pagājušā gada augusta vidū iesākto Ventas tilta rekonstrukciju, svītru pārvilka garā un necerēti bargā ziema. Darbi iekavējušies par aptuveni sešām nedēļām. Jau iepriekš apspriesto, taču plašākām masām neizpausto, koriģēto darbu beigšanas termiņu amatpersonas nu pauž skaļi. Pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Didzis Ošenieks uzskata, ka tilts ir īpaši svarīgs objekts, un darbi tajā nav jāsasteidz.

Tāpēc tilta nodošanas termiņš ir pārcelts uz septembra beigām, oktobra sākumu. Īsā telefonsarunā arī Ventspils Brīvostas pārvaldes pārvaldnieks Arnis Mazalis apliecina, ka līdz pilsētas 720. gadu jubilejas svinībām tilta būvniecību beigt nepagūs. Atgādinām, ka pēc rekonstrukcijas tilts būs platāks – ar 4 braukšanas joslām un  gājēju ietvēm katrā pusē, no kurām viena būs apvienota ar veloceliņu. Rekonstruētais tilts, kā tas sākotnēji ir bijis iecerēts, būs paceļams.

Didzis Ošenieks pauž, ka, iespējams, koriģēt nāksies arī mazbānīša jaunās trases būvniecības termiņu, to pagarinot. Sākotnējais projekts papildināts ar estakādi – 50 metru garu tehnisku būvi, kā arī ar gala stacijas Kalns ēku, kuru būvniecība termiņos netika iekļauta.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: