Neprognozējamā un rekordaugstā elektrības tarifa dēļ, ekonomijas nolūkos, 5. janvārī no plkst. 7.00 pilsētvidē tika atslēgti objekti, kuri netraucē ierasto ikdienas kārtību, lielākā daļa Ziemassvētku rotājumu, dekoratīvi gaismas elementi, ēku fasāžu izgaismošana u. tml.

Šodien elektrības cena biržā sasniegusi rekordaugstu līmeni. No plkst. 7.00 elektrības cena palēcās, tuvojoties 1000 eiro, bet plkst. 8.00 sasniedza 1478,91 eiro par MWh, t.i., 1,79 eiro par 1 kW ieskaitot PVN. Dienas gaitā tā svārstīsies starp 800 un 1000 eiro par MWh, un tikai pašā vakarā atgriezīsies pie 200 - 300 eiro atzīmes.

Ņemot vērā neprognozējamo un rekordaugsto elektrības tarifa pieaugumu, pieņemts lēmums, šodien plkst. 7.00 atslēgtos ziemassvētku rotājumus, kuri ir lielākie elektrības patērētāji, atpakaļ vairs neslēgt. Sākotnēji bija paredzēts, ka tie degs līdz 7. janvārim.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) aicina iedzīvotājus, kam noslēgti elektroenerģijas pakalpojuma līgumi par biržas cenu, turpmākās dienas pievērst uzmanību elektrības patēriņam, ņemot vērā, ka "Nord Pool" elektroenerģijas biržā piektdien gaidāms cenu lēciens. Kā norāda SPRK eksperti, pirmšķietami pie augstajām elektroenerģijas cenām primāri vainojami laikapstākļi, tostarp gaisa temperatūra, kas ir aptuveni par 10 – 15 grādiem zemāka, salīdzinot ar sezonāli vidējiem rādītājiem, kas veicina elektrības patēriņu.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -3
    Heinrich 06.01.2024, 09:04:28

    Tas labi.Latviešu vidū pareizticīgo skaits visai neliels.Un Trijkungu diena nav tik nozīmīgi svētki,lai to dēļ izdabātu sveštautiešiem.

  • -6
    Janis Zvejnieks 06.01.2024, 14:09:46

    Jaa,lidz tadam vajag aizdomaties :))))Labi ka izsledz Ziemassvetku rotajumu apgaismojumu(valsti kur 1kw pasizmaksa ir viens eiro cents),jo tad neizdaba svestautiesiem :))))))Aizvakar atgriezos no Spanijas,tur visi partikas lielveikali 6 un 7janvari slegti.Laikam izdaba svestautiesiem :))))))

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: