Dīkstāves pabalsta zemākais slieksnis tiek noteikts 180 eiro apmērā, un to maksās arī uzņēmumiem, kuri neatbilst kritērijiem, pavēstīja labklājības ministre Ramona Petraviča.

Iepriekš tika rosināts šī pabalsta zemāko apmēru noteiktu 130 eiro apmērā, tomēr ceturtdienas valdības sēdē nolemts palielināt tā apmēru līdz 180 eiro.

Nosakot zemāko slieksni, gadījumos, kad Valsts ieņēmumu dienests būs aprēķinājis dīkstāves pabalstu apmērā, kas ir zemāks par 180 eiro, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra segs atlikušo summu.

"Tā ir palīdzība tiem darba ņēmējiem, kuru darba devēji nav bijuši tik godprātīgi," norādīja ministre, skaidrojot, ka liela daļa šo pabalstu, kuru apmērs ir zem 200 eiro, veidojas tieši tādēļ, ka darba devēji neesot maksājuši nodokļus par darbinieku pilnā apmērā.

"Noteikti tas ir arī signāls tam, ka ir jāpārskata nodokļu sistēma," argumentēja ministre, norādot, ka nevar būt tāda situācija, kad, nonākot krīzē, personai nav nekāda sociālā aizsardzība.

Jau ziņots, ka šis atbalsta mehānisms būtu paredzēts arī tiem, kam dīkstāves pabalsta izmaksa atteikta.

Vienlaikus par katru par apgādībā esošu bērnu, pabalsta griesti tiktu palielināti par 50 eiro. Tas nozīmē, ka personai ar diviem apgādībā esošiem bērniem dīkstāves pabalsta zemākais izmaksas apmērs būtu 280 eiro.

Lasi vēl

Komentāri (14)

  • -1
    krustmateflorence 23.04.2020, 18:11:16

    Naudas pabalsti jāizmaksā visiem-kuriem vienīgie mēneša ienākumi -ir zemāki pa minimālo algu , noteikti invalīdiem un pensionāriem -kuru pensijas ir zemākas pa 400.euro un kuriem nav apgādnieku-tā būtu taisnīgi.

  • -3
    A.n.i.t.a 24.04.2020, 08:41:14

    Vai tad palīdzība nav jānopelna?Tagad jau sanāk ,ka ir vienalga, maksā nodokļus vai nemaksā , strādā vai nestrādā , saņemsi jebkurā variantā.Sulbi jau ir, bet tie jau tkai ziediņi, odziņas būs pēc tam ,kad beigsies ārkārtas stāvokis, nemaksās nodokļus vēl vairāk , un kurš tad atdos parādus , ko tagad valdība sataisa ,lai visiem samaksātu????

  • -5
    Inga Pozdejeva 24.04.2020, 09:21:26

    Nu paldies valstij! Spļāviens sejā godīgiem nodokļu maksātājiem!

  • -9
    Latvija pāri visām! 24.04.2020, 11:05:15

    Valsts beidzot kaut kādu minimāli adekvātu ciparu piedāvā.
    Tas priecē.
    Pareizi, palīdzība NAV jānopelna.
    Tā ir PALĪDZĪBA.
    Skauģi, blina, pat šo sīceni gatavi noskaust līdzcilvēkiem.(

  • -2
    krustmateflorence 24.04.2020, 12:16:53

    Tiem cilvēkiem kuri smagā krīzē -ir valstij jāatbalsta-tā nedrīkst būt-cik zināms-pat lieldienu pabalsts nav visiem Ventspilniekiem izmaksāts-kas šeit notiek-kas tas pa bardaku???

  • -4
    Inga Pozdejeva 24.04.2020, 12:17:56

    Kurzemniekam
    Kad jāmaksā nodokļi, tad valsts lai iet ieskrieties. Kad jāsaņem PALĪDZĪBU, tad man lūdzu adekvātu ciparu!
    Tā nav skaudība. tās ir DUSMAS. Jo tie kas maksā nodokļus, nodrošina šo PALĪDZĪBU tiem, kas nemaksā.

  • -4
    Inga Pozdejeva 24.04.2020, 12:48:45

    Jā , valstij ir jāatbalsta savi pilsoņi, bet arī valsts pilsoņiem ir jāpilda saistības pret valsti un jāmaksā nodokļi. Tiem, kas maksāja nodokļus no normālas algas, pabalsti ir 450-500 euro. Ja kādam ir 90 euro , tad viņš savas saistības pret valsti nepildīja! Ko tagad brēc pēc palīdzības?

    Valstij jaatbalsta tie, kas strādat nevar - Invalīdi, pensionāri ar mazām pensijām, daudzbērnu ģimenes.
    Tiem, kas var stādāt, tirem ir jāpelna iztika pašiem, tādi valstij nav jāuztur. Ventspilī ir tikai oficiālas 170 vakances. Lauksaimnieki aicina palīgstrādniekus darbā uz laukiem. Bet nē, es uz pabalsta pasēdēšu, kuru man kāds cits ir nopelnījis, jo es jau neesmu tas muļķis, kas maksās nodokļus.
    Vlasts nauda, tā ir nauda. ko ir visi tie, kas maksā nodokļus, ir samaksājuši savos nodokļos. Citas naudas valstij nav!
    Tāpēc tas, kas nemaksā nodokļus, bet pieprasa adekvātu palīdzību ir liekēdis, kas dzīvo uz citu rēķina!

  • -1
    A.n.i.t.a 24.04.2020, 13:32:02

    Pa kuru laiku radās tik smaga krīze, pa pusotru mēnesi gals klāt? Tā ir , ka vairums ir viendienīši , galvenais ,ka tagad un tulīt ir viss ,ko kāro , bet padomāt par laiciņu uz priekšu - to nu gan neprot un tad nu gals ir klāt. Pareizi, kas godīgi maksājinodokļus , tam pabalsts no valsts arī adekvāts , bet kas izvairījies no nodokļu nomaksas , sorry, iztiec ar iekrājumiem....Uzskatu,ka man nav jāuztur dīkdieņi, pietiek , ka saviem vecākiem nodrošinu pensijas saņemšanu.

  • -7
    Latvija pāri visām! 24.04.2020, 14:33:10

    Naudiņa pirmām kārtām vienkārši ir nosacīts papīrītis, kas ieviests lai sabiedrībā būtu sakārtotas indivīdu un grupu attiecības, atrodoties apritē.
    Arī indivīdu un grupu saņemtās summas par darbu (tātad arī samaksātie nodokļi ) ir relatīvas.
    Tās nosaka daļēji tradīcijas, daļēji brīvais tirgus ar saviem faktoriem, daļēji varas un statusa pozīcija sistēmā.
    Tai pat laikā visi darbi ir sabiedrībai nepieciešami. Un visi indivīdi sākotnēji atrodas pilnīgi nevienādā stāvoklī attiecībā uz profesijas izvēli. Tas arī nodrošina sabiedrības institūciju funkciju, to ka cilvēki ir visur.
    Šobrīd spēles noteikumi ir tādi, ka nodokļu ( kurus daudzi maksā vien tāpēc, ka darba specifika neļauj no tiem izvairīties ) cipariņš nodrošina attiecīgo pensiju neatkarīgi no citiem faktoriem. Tomēr arī šos spēles noteikumus nosaka valsts.
    Tā kā, ja valsts grūtos laikos izvēlas pamainīt noteikumus un maksāt vairāk par ierasti ņirdzīgo summiņu, tas ir tikai normāli.
    Tā kā - nenīdat.)

  • -4
    Inga Pozdejeva 24.04.2020, 15:11:37

    Nu ja summas ir relatīvas, tad kāpēc prasīt relatīvos pabalstus palielināt!))

    Valsts var noteikt spēles noteikumus tikai tajos apmēros, cik sabiedrība ir samaksājusi nodokļos. Un ta nav spēle. tā ir realitāte, bieži vien diezgan skaudra. Ja visi izmairīsies no nodokļu nomaksas, nebūs vispār nekādas naudas valstij!
    Bagātie būs vēl bagatāki, un nabagi vēl nabagāki, jo pabalstu nebūs!

    Profesijas ir vaijadzīgas visas, un es rakstīju nevis par minimālās algas sanēmējiem (starp citi, pabalsts no minimālās algas ir 300 euro), bet par nodokļu nemaksātājiem. Kuri tagad grib adekvātus pabalstus.
    Nevajag jaukt slikti apmaksātas profesijas un nodokļu nemaksāšanu.

  • -7
    Latvija pāri visām! 24.04.2020, 15:40:30

    Par valdībai neraksturīgu dāsnumu vajag priecāties, nevis skaust.)
    Kā jau teicu - valsts var noteikt spēles noteikumus kādus vēlas.
    Uztaisīja ārkārtas stāvokli, atņemot daudziem ierastos ienākumus un ir tikai normāli ka tā to kompensē kā savādāk. Veselus 50.eirikus piemeta). Un dažs vaimanā it kā viņam personīgi strautu.
    Nodokļus maksā visi.
    Jo valsts sevi galā rezultātā neapdalīs.
    PVN savā laikā izdomāja ar nolūku aizstāt pārējos nodokļus, bet realitātē tas tikai papildināja pārējos.
    Un vēlams izvairīties no nereāliem vispārinājumiem - kas būtu, ja būtu. Gan arī tad būtu alternatīvas, kas darbotos.
    Cilvēks cilvēkam arī palīdz ārpus ierastās izdevīguma formulas.

  • -3
    ventspilnieks 36,7 24.04.2020, 18:18:28

    Budžetnieki šo tēmu vispār nedrīkst komentēt :D
    Kautkas sakarīgs arī no Kurzemnieka ;) tā dāma var pārsprāgt, bet viņai nav taisnība.

  • 0
    krustmateflorence 26.04.2020, 10:22:26

    Kāpēc tiek aizmirsti invalīdi,kāpēc tiek aizmirsti pensionāri ,kuri tais saucamajos psrs laikos smagi strādāja, bet tagad pensija pat nesasniedz cilvēka cienīgu iztikšanas līmeni.
    Tagad krīzi pārdzīvo vieglāk tie -kuriem ir uzkrājumi-un tie kuriem palīdz radinieki , bet ko lai dara tie -kuri palikuši pavisam vieni -un uz nabagu māju iet nevēlās? Kāpēc tagad valsts pa šo kategoriju cilvēku ir aizmirsusi?
    Rudenī būs pensiju indeksācija, vai pa to naudas pielikumu -cilvēks varēs nopirkt sev jaunu apavu pāri ,noteikti ne ,jo nauda atkal aizies nepareizās kabatās.
    Un tie kas te gudri filazofē, vairāk -vai mazāk -pusi algas saņem aploksnē, un tādu šeit Ventspilī ir pietiekami daudz.

  • -2
    A.n.i.t.a 26.04.2020, 16:50:33

    Pareizi, vairāk vai mazāk saņem algu vai daļu algas aploksnē. Tāpēc , krustmāt , tiem arī nepienākas nekādi pabalsti no valsts, vismaz ne tādā apmērā.Varbūt uz priekšdienām būtu mācība,ka nodokļi ir jāmaksā no visas algas, un tad ir tiesības saņemt ko no valsts.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: