Finanšu ministrija plāno Ministru Kabinetā rosināt pārtraukt no Kohēzijas fonda līdzfinansēto Ventspils TEC projektu. Pašvaldība vēl cer uz labvēlīgu iznākumu.

 Finanšu ministrijas (FM) ziņojums valdībā par Eiropas Savienības fondu apguvi liecina, ka pēc ministrijas domām partneru ieilgušo strīdu dēļ nebūs iespējams apgūt paredzēto finansējumu. FM norāda, ka projekta ieviesējs, SIA Ventspils ENERGO nav radis «reālistisku risinājumu», kā šo projektu būtu iespējams īstenot, tai skaitā ar iespējamo projekta pagarinājumu līdz 2011.gada beigām. Saskaņā ar Kohēzijas Fonda (KF) atbalsta nosacījumiem, projekts būtu jāpabeidz līdz šā gada beigām, taču pašlaik tajā nav uzsākti nekādi darbi un nav arī ieguldīti KF līdzekļi.

«Ņemot vērā, ka privātais partneris Stadtwerke Flensburg nevar pilnībā nodrošināt projektam nepieciešamo finansējumu, bet Ventspils dome ir atteikusies sniegt Valsts kases aizdevuma saņemšanai nepieciešamo pašvaldības galvojumu, projekta turpmākā īstenošana bez nepieciešamajiem finanšu resursiem nav iespējama,» norāda FM. Līdz ar to projektam piešķirtā KF finansējuma 24,3 miljonu latu apmērā apguve arī nav iespējama.

FM Komunikācijas nodaļas pārstāve Agnese Beļkeviča Ventas Balsi informēja, ka par šo jautājumu ministrija valdību plāno informēt līdz ar nākamo ceturkšņa ziņojumu par ES fondu apguvi, kas paredzēts jūlija beigās augusta sākumā.

Savukārt Ventspils domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Vītoliņš informēja, ka vēl šonedēļ viņš ticies ar jauno Ventspils ENERGO vācu puses kapitāldaļu turētāju pārstāvi, lai apspriestu projekta īstenošanas iespējas. Pēdējo dienu laikā viņš divas reizes ieradies Latvijā mēģinot iekustināt šo projektu. Pašvaldības nostāja paliek nemainīga – dome nevar sniegt savu galvojumu kredītiem, kā tas jau bija skaidri norādīts konkursa nosacījumos, ar kura palīdzību tika piesaistīts stratēģiskais vācu investors. «Jaunais vācu pārstāvis to ir sapratis, taču jautājums – vai nav par vēlu?» bažas pauda Vītoliņš uzsverot, ka nekas nav beidzies un sarunas ar visām iesaistītajām pusēm vēl turpinās.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: