Svētdien plkst. 15.00 bērnu parkā “Fantāzija” tiek aicināti mazi un lieli uz jautru cirka izrādi, kurā darbosie jau iemīļotie un pazīstamie klauni.

Radošajās darbnīcās bērniem būs iespēja piedalīties rekordu uzstādīšanā žonglēšanā, braukšanā ar vienriteņiem un  iemācīties vienkāršākos burvju trikus. Izrādē piedalīsies Liepājas cirka studijas "Beztemata" audzēkņi Ingas Kreicburgas vadībā. 

Par cirka studiju  “Beztemata”: Cirka studija “Beztemata”  (agrāk Cirkus) darbojas Liepājā un izveidota 2002. gadā ar mērķi apvienot novada jaunā cirka mīļotājus un veidot profesionālu cirka trupu Liepājā, studiju vada Solvita Sudmale.

Pašreiz “Beztemata” izveidojusies par jaunā cirka centru Kurzemē un apvieno dažādas cirka mākslas disciplīnas – klaunādi, pantonīmu, žonglēšanu, ekvilibru, plastisko akrobātiku, burvju trikus, mūziku, aktiermākslu, deju un uguns žonglierus.

Beztemata veido dažādu laikmetu un dažādu laikmetu un stilu izrādes, performances, cirka darbnīcas. Savu meistarību papildina starptautiskās meistarklasēs un darbnīcās ārzemēs, kā arī Latvijā, ko vada viesmākslinieki.

 “Beztemata” ir izveidojusies sadarbība ar angļu cirka trupu “Table Top Circus”, kas aizsākās Anglijā, kad “Beztemata” ar savu darbību atbalstīja mākslinieku Džonatanu Džesperu Ginesa rekorda īstenošanā. Rekords tika uzstādīts “Garākā cirka ielas performance pasaulē – 26 stundas nonstopā”.

“Beztemata” ieguvuši atzinību Starptautiskajā cirka festivālā Rīgā nominācijā “Par neizsmeļamo fantāziju”. “Beztemata” ik gadu piedalās ap simts  pasākumos gan Latvijā, gan ārpus tās: tradicionālo svētku, godināšanas, prezentāciju, jubileju, korporatīvos, labdarības, sadarbības pasākumos, gadatirgos, pilsētas, bērnu, sporta svētkos, muzeju naktīs, mācību ekskursijās, meistarklasēs un darbnīcās. 

Vairākas reizes ciemojušies arī Ventspilī: Bērnu, Jūras un Pilsētas svētkos, kā arī pasākumos Bērnu plsētiņā un Bērnu parkā “Fantāzija”. Pasākumu finansiāli atbalsta Ventspils pilsētas dome. Pasākums bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: