Līdzekļus pedagogu darba samaksas paaugstināšanas grafika izpildei valdības un Saeimas pārstāvji sola atrast līdz maija vidum, pēc tam grozot 2019. gada budžetu, tādējādi 1. septembrī nodrošinot pedagogu algu pieaugumu.

Kā šodien pēc tikšanās ar Ministru kabineta un Saeimas pārstāvjiem protestējošajiem pedagogiem sacīja Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) priekšsēdētāja Inga Vanaga, pedagogiem izdevies parādīt "spēku, pedagogu vienotību un saliedētību".

Sarunu gaitā tapis zināms, ka pedagogu algām jau tagad no nepieciešamajiem aptuveni 9 miljoniem eiro ir atrasti 1,7 miljoni eiro. Atlikušo naudu tiek piedāvāts meklēt kopīgā sadarbībā.

"Mēs piekritām kopīgai sadarbībai," pauda Vanaga. Piekrītot sadarbībai, LIZDA tomēr brīdinājusi, ka nākamajā nedēļā, 27. martā, LIZDA padome ārkārtas sēdē izvērtēs saņemto piedāvājumu, līdztekus lemjot par streika pieteikumu.

"Lemsim par streiku, lai būtu šis spiediens jeb pātaga. Ja valdības un parlamenta pārstāvji neatrod naudu līdz maija vidum un nepierāda, ka atlikušo naudu var atrast pēc viņu piedāvātā plāna, tad būs pedagogu streiks," teica Vanaga.

Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska pastāstīja, ka puses šodien vienojušās par sadarbību, sagatavojot grozījumus 2019. gada valsts budžeta otrajam lasījumam. Likumprojektā otrajam lasījumam tiks iestrādāta apņemšanās nodrošināt pedagogu algu pieaugumu, ja būs izpildījušies vairāki nosacījumi, tostarp noticis darbs pie skolu tīkla sakārtošanas.

Šuplinska pastāstīja, ka Finanšu ministrija visu laiku meklē grafika pildīšanai nepieciešamos līdzekļus. "1,7 miljoni eiro jau ir ielikti šajā fundamentā," teica Šuplinska.

Saskaņā ar ministres teikto, šie līdzekļi iegūti no ēnu ekonomikas apkarošanas pozīcijām.

Lasi vēl

Komentāri (6)

  • -17
    cits kurzemnieks 20.03.2019, 15:50:35

    Šaja gadījumā es tādu atrašanu neatbalstu,ņemot vērā, ka citiem ir vēl sliktāk,un netiek darīts nekas,lai kļūtu labāk.
    Šis valdības solījums liek aizdomāties par ko citu.Ja augstie kungi un dāmas tā baidās no streikiem,tad varbūt ari citiem,lai sasniegtu sev labāku materiālo stāvokli ,padraudēt ar streikiem,vai varbūt ar demonstrācijām.(?)

  • -11
    karlito 20.03.2019, 16:07:49

    Šajā gadījumā man gribas piekrist cita kurzemnieka paustajam!

  • -16
    A.n.i.t.a 20.03.2019, 17:00:40

    Diemžēl , latvietis ir tik pacietīgs , ka neies demonstrācijās , lai uzlabotu sev dzīvi. Vienotības arī nav , pamēģiniet saorganizēt demonstrāciju, diez kas neizdosies.

  • -18
    cits kurzemnieks 21.03.2019, 05:18:37

    Grūti pateikt,cik apmierināti ar savu materiālo stāvokli ir tie augstāk rakstīto komentāru mīnusotāji,bet apgalvot varu to,ka tas ir labs rādītājs visu sasaukumu vēlēšanu rezultātiem.Var jau būt ka normālu komentāru mīnusotājs ir te viens "ar īpašām zināšanām apdāvināts plaša profila spečuks".

  • 0
    Ilga S. 21.03.2019, 07:10:40

    Solīt sola,
    Bet nedeva...

  • -4
    karlito 21.03.2019, 10:43:13

    Pedagogi aktīvi mīnuso.....,kā teikt,ietrennēta roka!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: