Lai gan novembrī un decembrī pie slēgtā ogļu termināļa Baltic Coal Terminal atkal tiek apkalpoti kuģi ar ogļu kravām, garais dīkstāves laiks gada vidū nevar neatstāt ietekmi uz gada rādītājiem, kas šogad ir ar mīnusa zīmi un ietekmē visas Ventspils ostas kopējo kravu apjomu.

Ventspils Brīvostas pārvaldē skaidro, ka Baltic Coal Terminal ir vienīgais slēgtais akmeņogļu terminālis Baltijas jūras reģionā, kas celts, lai pilsētu atbrīvotu no ogļu putekļiem un vienlaikus varētu turpināt akmeņogļu kravu apstrādi ostā. Tomēr terminālis, kura vadībā darbojas arī vairāku citu Ventspils ostas termināļu pārvaldītājs Rūdolfs Meroni, šī gada 11 mēnešos izmantojis tikai 18% iespējamās termināļa jaudas Ventspils ostā. Pārkrautais akmeņogļu daudzums slēgtajā terminālī 11 mēnešos ir 996 tūkstoši tonnu.

No 22. aprīļa līdz 27. septembrim un visu oktobri terminālī nebija neviena kuģa un netika pārkrauta neviena kravas tonna. Tas nozīmē ap 190 dīkstāves dienu. Gan novembrī, gan decembrī darbība terminālī atkal notiek, tomēr divos mēnešos uzlabot visa gada kravas kopapjoma rādītājus nebūs iespējams.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    Brīvā Latvija 17.12.2016, 19:29:09

    Tāpat tā iesspējas pilnībā neizmanto Ventspils Nafta, Ventbunkers, Kālija Parks un citi ar ostu saistīti uzņēmumi. Tagad, palasot laikrakstu "Ventas Balss" rodas priekšstats, ka osta tikai smird. Bet ko jūs, cienījamie kungi, gribējāt? Sankcijas pret Krieviju, dzelzceļa tarifu paaugstināšana, dažādu laupīšanai līdzvērtīgu nodevu uzspiešana, nevēlēšanās kravu īpašniekiem dot daļas uzņēmumos utt. Jūsu noziegumu saraksts ir garš. Tagad atbildību par sliktu darbību noveļat uz ostas uzņēmumiem, bet tur nu pie vainas esat, jūs, kungi, paši, ar savu neremdināmo alkatību un varaskāri Ventspils skaisto ostu grūžot postā. Bet, cienījamie, neaizmirstiet, ka reiz beigsies arī arī jūsu laiks.

  • 0
    yolo 18.12.2016, 12:40:36

    Forši, kad brīvosta ar šīs stulbās propogandas lapeles palīdzību stāsta cik visi ostas termināli nemākulīgi strādā un tad tur pat blakus raksta cik mēs esam atvērti jauniem investoriem.

  • 0
    Brīvā Latvija 18.12.2016, 15:25:03

    Tā turpinot, ostai atlikuši kādi pāris gadiņu. Tad pienāks kārta arī sūdabrāļiem.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: