Baltkrievijas Novopolockas naftas transportēšanas uzņēmums "Družba" uzsācis tiesvedību ar AS "Ventspils nafta" meitas sabiedrību SIA "LatRosTrans" par bufernaftas īpašuma tiesībām.

Daugavpils tiesā informēja, ka no uzņēmuma "Družba" ir saņemts prasības pieteikums par īpašuma tiesību atzīšanu un par aizliegumu lietot un izmantot kustamo mantu. Pamatojoties uz šo iesniegumu, tiesa uzlikusi SIA "LatRosTrans" aizliegumu lietot un izmantot kustamo mantu, tostarp apķīlāt tehnoloģisko naftu, kas atrodas cauruļvadā Polocka-Ventspils.

SIA "LatRosTrans" un ar to saistītām personām aizliegts arī izsūknēt naftu, kā arī lūgts nodrošināt prasību ar 150 218 tonnām bufernaftas.

"Esam izmēģinājuši visus iespējamos cita veida risinājumus, taču diemžēl tie nav bijuši sekmīgi un cita ceļa kā tiesvedība šobrīd nav," tā sarunā ar laikrakstu "Dienas Bizness" (DB) atzinusi Baltkrievijas amatpersona, kura nevēlējās paust publisku viedokli.

Pēc SIA "LatRosTrans" valdes locekļa Igora Stepanova teiktā, uzņēmums esot apstādinājis naftas izspiešanu, lai pildītu tiesas lēmumu.

Tomēr, pēc neoficiālas informācijas, bufernaftas izsūknēšana no cauruļvada esot pārtraukta tehnisku, nevis juridisku iemeslu dēļ, proti, naftas uzglabāšanai citā AS "Ventspils nafta" meitasuzņēmumā SIA "Ventspils nafta termināls" iedalītais 50 000 kubikmetrus rezervuārs ir piepildīts ar jau izsūknēto naftu, tāpēc šobrīd jaunai izsūknētās naftas partijai terminālī vienkārši nav vietas, informē DB.

Datumu prasības izskatīšanai Daugavpils tiesa pagaidām nav nozīmējusi.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: