Pašvaldības policists un smagatlētikas entuziasts Edmunds Andrups šoruden ticis pie sava līdz šim lielākā panākuma, Somijā uzvarot pasaules čempionātā svaru stieņa spiešanā guļus.

Tomēr pie sasniegtā viņš apstāties negrasās un nu jau domā par nākamo mērķu sasniegšanu.

Kā sākās šī aizraušanās ar smagatlētiku un svaru stieņa spiešanu?

– Viss sākās ar nodarbošanos brīvajā cīņā, bet, kad atnācu uz Ventspili, to vairs darīt nevarēju. Šeit ir sambo, džudo, bet tas nav viens un tas pats, tāpēc sāku meklēt alternatīvu.

Pirmā bija neliela zāle stadiona administrācijas mājā. Tas bija 1988. gadā. Bijām tāda neliela brandžiņa, kas trenējās stadionā vai SRAU zālē. Pēc dažiem gadiem visi pārvācāmies uz zāli peldbaseinā. Tad aktuāls bija arī poverliftings, bet sacensību gan nebija. Braukājām vienkārši uz mačiem tā saucamajā krievu spiešanā – maksimāli daudz reižu jāpaceļ savs svars.

Kāpēc pārcēlies uz Ventspili?

Pēc mācībām Rīgas jūrskolā mani nosūtīja praksē uz Sarkano bāku. Četrus gadus gāju jūrā, bet tad kādu laiku pastrādāju arī krastā. Starp citu, darbu pašvaldības policijā lielā mērā ieguvu tāpēc, ka gāju uz svaru zāli. Trenējoties satiku policijas priekšnieku Jāni Arāju, kurš pēc kāda laika piedāvāja darbu. Piekritu, un kopš 1993. gada esmu pašvaldības policists.

Visu interviju lasiet rītdienas Ventas Balsī!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: