Vakar Ventspilī ieradās Baltkrievijas un Venecuēlas delegācija, lai iepazītos ar uzņēmuma Ventspils nafta termināls iespējām.

AS Ventspils nafta preses sekretāre Zane Bojāre apstiprināja Ventas Balsij, ka viesi atbraukuši apskatīt termināli un novērtēt tā tehniskās iespējas, lai varētu pārkraut Venecuēlas jēlnaftu Baltkrievijai.

Tas sakrīt arī ar Ventspils nafta termināls (VNT) vadības un tā īpašnieka Vitol ieinteresētība maksimāli izmantot termināļa jaudu, piebilda Bojāre. Informāciju par delegācijas vizīti apstiprināja arī Baltkrievijas Republikas vēstniecība Latvijā, tuvākus komentārus nesniedzot. Savukārt Latvijas oficiālajām institūcijām – Satiksmes un Ārlietu ministrijai – nebija nekādas informācijas par tādu vizīti un VNT apmeklēšanā tās pārstāvji nepiedalās, Ventas Balsij sacīja šo resoru preses dienestu speciālistes.

Plašsaziņas līdzekļi nesen informēja, ka tikšanās laikā ar satiksmes ministru Uldi Auguli decembra sākumā Baltkrievijas vēstnieks Aleksandrs Gerasimenko apstiprināja savas valsts interesi turpināt pārrunas par Venecuēlas naftas tranzītu caur Ventspils ostu.

Vēstnieks nosauca Latviju par galveno tranzīta koridoru Baltkrievijai, jo aptuveni 70% tranzīta jūras kravu no Baltkrievijas iet caur Latvijas ostām. Mūsu valstu attiecības pēdējā laikā apēnojusi uzņēmuma LatRosTrans, kas sākusi tehniskās naftas izsūknēšanu no naftas vada Polocka–Ventspils, darbība. Jau ziņots, ka Baltkrievija šajā sakarā iesniegusi Latvijai notu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: