Noslēgušies daudzdzīvokļu ēkas Sarkanmuižas dambī 24 Ventspilī fasādes siltināšanas darbi.

Ēkas siltināšana notika Eiropas Reģionālās attīstības fonda aktivitātes „Daudzdzīvokļu māju siltumnoturības uzlabošanas pasākumi” ietvaros Latvijā.

Māja Sarkanmuižas dambī 24 ir 5/6 stāvu ķieģeļu/gāzbetona paneļu ēka (103.sērija), kura ekspluatācijā tika nodota 1975.gadā.

Kopumā ēkā ir 51 dzīvoklis un 6 mākslinieku darbnīcas ar kopējo lietderīgo platību 3707 m2.

Ēkas siltumenerģijas patēriņš pirms renovācijas bija 186,26 kWh/m² gadā, un plānotais enerģijas ietaupījums pēc darbu veikšanas plānots 32,98 % apmērā.

B/o DZĪKS „Sarkanmuiža 24” valdes priekšsēdētāja I.Krilova stāsta:Ventspilī mēs esam pirmais b/o DZĪKS, kas pabeidzis šādu projektu. Pārējās 2 ēkas ES programmas ietvaros siltinājusi pašvaldības SIA „Ventspils nekustamie īpašumi”.

Projekta ideja tapa jau 2009.gada sākumā, tika pasūtīts energoaudits, tālāk jāpateicas mājas iedzīvotājiem par izpratni, jo dzīvokļu īpašnieki atbalstīja dalību ES projektā un kredīta ņemšanu bankā. Mēs paši uzrakstījām arī projekta iesniegumu, ko BEMA apstiprināja 2010. gada sākumā, strādājām ar bankām, lai piesaistītu kredītu ar izdevīgākiem nosacījumiem. Tāpēc pateicība jāizsaka arī SEB bankai , kas piešķīra mums 127 000 EUR kredītu projekta priekšfinansēšanai.

Projekta ietvaros ēkai tika veikta ārsienu, ēkas cokola, pagraba un bēniņu pārseguma siltināšana un veikta 6.stāva bēniņos esošo veco koka žalūziju aizstāšana ar aizveramiem, kā arī tika atjaunota siltumpadeves cauruļvadu siltumizolācija.

Projekta īstenošanai 50% finansējumu nodrošina Eiropas Reģionālās attīstības fonds un 50% segti no dzīvokļu apsaimniekošanas maksājumiem un piesaistītā SEB bankas ilgtermiņa kredīta. Kopējās Projekta izmaksas sastādīja apmēram 84 tūkst latus (ar PVN).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: