Termoelektrocentrāles projekts uz priekšu nevirzās, bet vācu partneri kavē arī alternatīvas apkures izveidi Ventspilī. Nākamziem vēl kurinās ar mazutu un apkure kļūs dārgāka.

Ventas Balss jau rakstīja, ka pašvaldība pieņēmusi lēmumu vairs negaidīt un paralēli termoelektrocentrāles (TEC) projektam meklēt tūlītējus risinājumus pilsētas apkurei. Viens no variantiem ir pāreja uz šķeldas apkures katliem. Tomēr situācija izveidojusies paradoksāla. Arī alternatīvā apkures projekta uzsākšanu kavē Ventspils partneris TEC projektā Stadtwerke Flensburg Gmb, vilcinoties slēgt līgumu par katlu mājas nomu Talsu ielā 69. Abas katlu mājas , uzsākot TEC projektu tika ieguldītas pašvaldības un vācu partnera kopuzņēmuma Ventspils Energo pamatkapitālā.

Ņemot vērā, ka pašvaldība ir vienīgais Ventspils Siltuma kapitāldaļu turētājs, katlu mājas līdz šim tika izmantotas bez nomas maksas. Tomēr vācu partnerim šāda situācija liekas nepieņemama, jo katlu mājas esot Ventspils Energo īpašums. Stadtwerke Flensburg GmbH pārstāvis Tomass Bēlers uzskata, ka no viņu puses līguma slēgšana netiek vilcināta, tikai nepieņamami ir Ventspils domes nosacījumi izmantot katlu māju bez maksas.

Vienlaikus Ventspils Siltums valdes priekšsēdētāja Vita Maula Ventas Balsij apstiprināja, ka nenoslēgtais nomas līgums kavē alternatīvā apkures projekta virzību. Ja šis jautājums būtu sakārtots darbi daudz ātrāk ietu uz priekšu. Arī tagad Ventspils Siltums intensīvi strādā, ir piesaistīti konsultanti, tomēr nākamajā apkures sezonā vēl aizvien tiks izmantoti vecie mazuta katli.

Pašlaik mazuta cenas strauji aug, arī vides prasības nosaka, ka būs jāizmanto augstākas kvalitātes kurināmais, kas, kā prognozē Ventspils Siltums valdes priekšsēdētāja, būs ļoti dārgs. Ventspils iedzīvotājiem visticamāk jāgatavojas par siltumu rudenī maksāt daudz dārgāk. Vita Maula domā, ka sadārdzinājums varētu sasniegt pat 27%.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: