Ventspils pilsētas dome atbalstīja pieteikšanos projektam Siltumnīcefekta gāzu emisijas samazināšana transporta sektorā, kā arī – projekta atbalsta gadījumā - četru elektromobiļu un to uzlādes ierīču iegādi.

Četrus elektromobiļus un to uzlādes ierīces projekta atbalsta gadījumā plānots iegādāties, lai būtiski samazinātu izdevumus vieglā transporta izmantošanai Ventspils pilsētas pašvaldības administratīvajām vajadzībām, kā arī CO2 emisiju gaisā, pārejai uz videi draudzīgākiem transporta līdzekļiem.

 

Plānotās kopējās projekta izmaksas ir 106 620 euro, tai skaitā Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta finansējums 74 000 euro, savukārt Ventspils pašvaldības līdzfinansējums un neattiecināmās izmaksas 4 elektromobīļu iegādei ir 32 620 euro. Elektromobiļu iegāde uzticēta Ventspils pašvaldības iestādei “Komunālā pārvalde”, un projekta atbalsta gadījumā tā tiks veikta jau 2014. gadā.

 

Viena elektromobiļa pilnas baterijas uzlāde notiek aptuveni 6-7 stundas, un ar pilnu akumulatoru iespējams nobraukt līdz pat 160 km, viena šāda transportlīdzekļa uzlādei nepieciešamie elektrības izdevumi gada laikā ir aptuveni 150 euro. Pēc veiktajiem aprēķiniem elektromobīļa ekspluatācijas izmaksas salīdzinājumā ar automašīnām ar iekšdedzes dzinējiem veidos ekonomiju un atmaksāsies jau nepilnu 3 gadu laikā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: