Sērijā līdz divām uzvarām ar 2:0 pieveicot Aizkraukles komandu, VK Ventspils volejbolisti nodrošinājuši vietu Nacionālās volejbola līgas finālā, kurā mērosies spēkiem ar LSPA/Ķekavas un Aizputes cīņas uzvarātājiem.

Aizkraukles volejbolisti pārsteigumu sarūpēja ceturtdaļfinālā, kad trīs mačos no tālākās cīņas izsita regulārās sezonas uzvarētājus kuldīdzniekus. Pirmais pusfināla mačs risinājās Ventspilī un tajā laukuma saimnieki varēja pārliecināties, ka volejbolisti no Daugavas krastiem pusfinālā neikļuva nejauši.

VK Ventspils pirmajā setā zaudēja 23:25, bet otrajā prata pārliecinoši revanšēties 25:15. Taču tas vēl nenozīmēja, ka viesi jau ir salauzti - aizkrauklieši trešajā setā uzvarēja 25:19, bet ceturtajā bija tuvu arī panākumam visā mačā. Tomēr ar 30:28 (!) uzvarēja mājinieki, kas ar 15:11 bija pārāki arī piektajā setā.

Jau nākamajā dienā pēc dramatiskā Ventspils mača komandas mērojās spēkiem Aizkruklē, kur arī risinājās aizraujoši cīņa, taču mačs sanāca īsāks. Šoreiz ventspilnieki triumfēja trīs setos 25:18, 25:21, 25:21, līdz ar to arī kļūstot par pirmo komandu, kas kvalificējās Nacionālās līgas finālā.

Interesanti, ka tajā spēkiem var mēroties abi līgas debitanti, jo uz to pretencē arī Aizputes komandai, kuras cīņā ar LSPA/Ķekava būs nepieciešama trešā cīņa. Izšķirošais mačs risināsies 25. martā Aizputē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: