Līdz šī gada beigām darbu varētu sākt dzīvnieku patversme Ventspils novada Vārves pagasta "Sprīdīšos", informē dzīvnieku labturības biedrības "Rembo" vadītājs Māris Kalniņš.

Patversmes būvniecība turpinās aptuveni divus gadus. Patversmes ēkas iekšpusē vēl ir daudz nepabeigtu darbu, tāpēc līdzekļu trūkuma dēļ ēka pagaidām ir iekonservēta, skaidroja Kalniņš. Tomēr ēkas ārpusē ir pabeigti 18 voljēri, kuros jau drīzumā tiks izmitināti pirmie patversmes iemītnieki. Pašlaik tiek kārtota nepieciešamā dokumentācija, lai līdz šī gada decembrim vai pat ātrāk patversme varētu sākt darbu, pastāstīja Kalniņš.

Iekštelpās darbi tiks turpināti tad, kad tiks atrasti tam nepieciešamie līdzekļi. Patversme top par Kalniņa privātajiem līdzekļiem, bet vairākos Ventspils veikalos izvietotas speciālas ziedojumu urnas dzīvnieku patversmes būvniecībai, kā arī atvērts ziedojumu tālrunis. Trīs gadu laikā patversmes būvniecībai saziedoti aptuveni 1500 latu, informēja Kalniņš.

Dzīvnieku patversme top uz pushektāru liela zemes gabala. Topošās patversmes ēkas platība ir aptuveni 280 kvadrātmetri. Pēc uzņēmēja sacītā, ēkā būšot vieta aptuveni 15 suņiem, 10-20 kaķiem, taču ārpusē paredzētas vietas vēl aptuveni 30-40 dzīvniekiem.

Pašlaik Ventspils tuvumā nav dzīvnieku patversmes. Ventspils pašvaldība ir noslēgusi līgumu ar SIA "Oposums", lai nogādātu klaiņojošos dzīvniekus Saldus patversmē, informēja Ventspils pašvaldības iestādes "Komunālā pārvalde" direktors Andris Kausenieks.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    LV 24.01.2019, 14:21:54

    ❗UZMANĪBU❗

    ❗Šodien, 24.01.2019., plkst. 18:55, LTV1

    Visus un ikvienu aicinu šovakar plkst. 18:55 noskatīties LTV1 raidījumu "4.studija". Raidījumā redzēsit sižetu par bēdīgi "slaveno" dzīvnieku patversmi "REMBO" "NĀVES NOMETNE".
    Redzēsim, par kādu summu valsts iestāde "Pārtikas un veterinārais dienests" vērtē dzīvību, cik vienkārši patversme un tās vetārste savas asinīm notraipītās rokas spēj mazgāt atkal baltas un tīras.
    Lūdzu, padalieties ar šo informāciju, jo reiz ir jāpieliek punkts IESTĀŽU - kuru vistiešākais pienākums ir aizsargāt un saudzēt bezpalīdzīgos - sadismam, nevērībai un cietsirdībai pret dzīvniekiem!

    P.S. Pačukstēšu, ka suncis neizprotamā kārtā izdzīvoja. Pašlaik ir adoptēts un laimīgs.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: