Valdība šodien pieņēma grozījumus noteikumos "Virszemes ūdensobjektu un ostu akvatoriju tīrīšanas un padziļināšanas kārtība", lai atbilstoši Latvijas tranzīta biznesa interesēm atvieglotu ostu akvatoriju padziļināšanas darbu izpildi, vienkāršojot procedūras un saīsinot saskaņošanai nepieciešamo laiku.

Noteikumos vienlaicīgi tiek uzturētas arī augstas vides aizsardzības prasības attiecībā uz jaunu tranzīta biznesa infrastruktūras objektu būvniecību, uzsver Vides ministrija.

Ar noteikumu grozījumiem paredzēts atvieglot virszemes ūdensobjektu un ostu akvatoriju un kuģu ceļu remonta padziļināšanas darbu veikšanai nepieciešamo saskaņošanas procedūru administratīvo slogu, kā arī paredzēts samazināt grunts paraugu analīžu veikšanas biežumu no reizi trijos gados uz reizi piecos gados gadījumos, kad nav sagaidāmas būtiskas grunts kvalitātes izmaiņas.

Tāpat ar noteikumu grozījumiem tiek precizētas prasības attiecībā uz izņemtās grunts novietošanu sauszemē vai grunts novietnē jūrā, kā arī tiek samazināts administratīvais slogs.

Līdz šim spēkā esošie noteikumi kavēja operatīvi veikt ostas akvatorijas vai kuģu ceļu uzturēšanas darbus, pieprasot veikt dārgas analīzes un nosakot garu saskaņošanas procesu. Tāpat noteikumi neļāva operatīvi risināt plūdu risku samazināšanas jautājumus tādos virszemes ūdensobjektos, kuru parametri saistībā ar piesērējumu un aizaugšanu neļauj izvadīt projektētos ūdens daudzumus bez ūdens līmeņa pacelšanās virs projektētajām atzīmēm, norāda Vides ministrija.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: