Šonedēļ sākusies ūdensvada un kanalizācijas tīklu izbūve četros objektos Ventspilī - privātmāju rajonos Ēdoles ielā, Mazā Ozolu ielā un Ausekļa ielā, kā arī daudzdzīvokļu māju iekškvartālā Lidotāju ielā.

Ūdensvada un kanalizācijas tīklu izbūve notiek, īstenojot Ventspils ūdenssaimniecības attīstības projekta 3.kārtu. Šajos četros objektos tiks izbūvēti ūdensvada un kanalizācijas tīkli 1,6 kilometru garumā, ar atzariem uz privātīpašumiem. Tas dos iespēju 46 mājsaimniecībām saņemt tīru ūdeni un novadīt kanalizāciju pilsētas centralizētajā tīklā.

Būvdarbi Ēdoles ielā un Mazajā Ozolu ielā plānoti līdz decembra beigām, Lidotāju ielas iekškvartālā - līdz novembra beigām, savukārt Ausekļa ielā darbi līdz decembra beigām tiks pabeigti posmā no Embūtes ielas līdz Saldus ielai, bet otrs posms no Embūtes ielas līdz Rindas ielai tiks izbūvēts 2011.gada jūlija beigām.

Ēdoles ielā darbus par 38 000 latu, neskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN), veiks pašvaldības SIA "Ventspils labiekārtošanas kombināts". Lidotāju ielas iekškvartālā par 57 000 latu, Mazā Ozolu ielā par gandrīz 24 000 latu un Ausekļa ielā par 207 000 latu darbus veiks SIA "Ostas celtnieks".

Jau ziņots, ka pirmie būvdarbi šajā projektā sākās pagājušā nedēļā trīs objektos privātmāju rajonos Gāliņciemā un Zāžciemā - Līgatnes ielā posmā no Kuldīgas ielas līdz Vārves ielai, Augļu ielā posmā no Riekstu ielas līdz Pulkveža ielai, un Mārtiņa ielā posmā no Riekstu ielas līdz Dobeles ielai.

Ventspils ūdenssaimniecības attīstības projekta 3.kārtas īstenošana plānota no šī gada

līdz 2012.gada beigām. Projekts dos būtisku ieguldījumu pilsētnieku dzīves vides uzlabošanā - pieaugs to ventspilnieku skaits, kuriem būs iespēja saņemt kvalitatīvu, Eiropas Savienības standartiem atbilstošu dzeramo ūdeni, kā arī izmantot iespēju kanalizāciju novadīt centralizētā pilsētas tīklā, nepiesārņojot vidi.

Projekta īstenošanas rezultātā centralizēti ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumi būs pieejami aptuveni 93% ventspilnieku. Pašlaik centralizēti ūdensapgādes pakalpojumi ir pieejami 91%, bet kanalizācijas pakalpojumi - 89% iedzīvotāju. Jaunu tīklu izbūve un tīklu pieslēgumu nodrošināšana ventspilniekiem plānota arī divos infrastruktūras attīstības projektos, kurus šogad plāno sākt pašvaldības iestāde "Komunālā pārvalde" un Ventspils brīvostas pārvalde.

Šo projektu īstenošanas rezultātā pēc 2014.gada centralizēti ūdensapgādes pakalpojumi būs pieejami 94,3% ventspilnieku un tas būs viens no augstākajiem rādītājiem Latvijā.

Projektā kopumā paredzēta maģistrālo ūdensvada un kanalizācijas tīklu rekonstrukcija un jaunu tīklu izbūve gandrīz 38 kilometru garumā, kā arī maģistrālo tīklu atzaru izbūve uz privātīpašumiem 11 kilometru garumā.

Kopējās izmaksas projekta 3.kārtai plānotas 10,3 miljonu latu apmērā (ar PVN). No Eiropas Savienības Kohēzijas fonda piesaistīti septiņi miljoni latu, savukārt pārējos līdzekļus nodrošinās pašvaldības SIA "Ūdeka", finansējot PVN nomaksu un piesaistot ilgtermiņa kredītu projekta līdzfinansēšanai.

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: