Jaunās metālapstrādes rūpnīcas Izoterm celtniecības beigu termiņi atkarīgi no tā, vai uzņēmums saņems Eiropas Savienības atbalstu.

Uzņēmums pretendē uz Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu no Eiropas Savienības finansētās ražošanas attīstības programmas ar augstu pievienoto vērtību.

Kompānijas Izoterm projekts bija viens no septiņiem Ventspils projektiem, kas piedalījās konkursā par līdzfinansējuma saņemšanu. ES maksimālais līdzfinansējums, uz kuru varēja pretendēt ikviens projekts, – 3 miljoni latu.

Valdes priekšsēdētājs Valerijs Kļimovs precizē, ka viņa uzņēmums pretendē vismaz uz 20% no maksimālās summas, proti, aptuveni uz 600 000 latu. LIAA jau parakstījusi līgumus ar četriem Ventspils uzņēmumiem par viņu projektu līdzfinansējumu no ES līdzekļiem.  

Izoterm pieteikums netika noraidīts, tomēr LIAA piedāvāja to uzlabot. Pēc Kļimova sacītā, projekts ir uzlabots un ar visiem uzlabojumiem atkārtoti nosūtīts LIAA. Atbilde tiks sniegta mēneša laikā. No tā būs atkarīgs celtniecības beigu termiņš Ventspilī. Pagaidām Rūpniecības ielā 39, pēc paša Kļimova sacītā, darbi rit gausi. Būvdarbi ir iesaldēti līdz brīdim, kad Izoterm cer saņemt Eiropas naudu.

Līdz šim kompānijai Izoterm nav īpaši veicies Ventspilī. Ventas Balss jau rakstīja, ka metālapstrādes ražotnes pirmajai kārta vajadzēja sākt darboties jau 2008. gadā. Tomēr praktiski gatavs korpuss ar visām iekārtām aizpagājušā gada jūnijā nodega par divām trešdaļām. Ugunsgrēks toreiz izcēlās darbinieka neuzmanīgas rīcības dēļ.

Šā gada maijā Rīgas apgabaltiesa izskatīja metālražotāja Izoterm prasību pret apdrošināšanas kompāniju Balva par kompensācijas atlīdzību par ugunsgrēkā radītajiem zaudējumiem – Ls 412 162. Kļimovs informē, ka parakstījis ar apdrošinātājiem izlīgumu, pretim saņemot solījumu atgūt daļu no pieprasītās summas.

Izoterm ir daudzprofilu kompānija, kas pozicionē sevi Baltijas valstu tirgū kā būvniecības metālkonstrukciju ražotāju un piegādātāju. Lielākā daļa produkcijas tiek eksportēta. Latvijā kompānijai Izoterm ir vairākas ražotnes un noliktavas. Ventspilī kompānija būvē modernāko ražotni, kas nodrošinās ar darbu aptuveni 50 strādājošo un aptuveni 15 inženiertehnisko darbinieku.

Gaidot Eiropas naudu, metālapstrādes ražotnes būvniecībā nodarbināti tikai daži cilvēki.

Foto: Ģirts Staris.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: