Šodien plkst.18.30 Kultūras centrā notiks Ventspils popgrupas "Jūras akmentiņi" 15 gadu jubilejas koncerts.

Koncertā "Ventspilī - mājās..." varēs ieklausīties studijas dalībnieku – konkursa laureātu – priekšnesumos, uzstāsies arī jaunieši, kuri "Jūras akmentiņos" dzied jau no pašiem pirmsākumiem.

Dziedātāji sēdīsies arī pie bungām un ņems rokās ģitāras. Klausītājus koncerta organizētāji sola pārsteigt arī ar kādu pirmatskaņojumu. Kā jau jubilejas reizēs pieklājas, koncertā būs arī goda viesu – "akmeņu veterānu" – Kaspara Antesa, Martas Kukarānes, Līvas Bondares-Boitmanes, Madaras Grēgeres un grupas "Rīgas akmentiņi" priekšnesumi.

Pašlaik popstudijā "Jūras akmentiņi" darbojas 50 bērni vecumā no trīs līdz 20 gadiem. No 1995. gada popstudijas vadītāja ir Lūcija Boitmane. Ar viņu roku rokā strādā visu dziesmu aranžētājs un arī dziesmu komponists Igors Voļhins un skolotājas Inita Dzelme un Inga Pašāne. Piecus gadus studijā darbojas arī instrumentālā grupa Harija Birkenberga vadībā.

Popstudijas "Jūras akmentiņi" dalībnieki ir uzstājušies dažādās mūsu valsts pilsētās un novados, viņiem ir liela starptautisko konkursu pieredze. 15 gados dziedātāji no popstudijas vairākkārt ir pārstāvējuši ne tikai Ventspili, bet arī Latviju starptautiskos konkursos un festivālos Vācijā, Norvēģijā, Itālijā, Spānijā, Zviedrijā, Bulgārijā, Krievijā, Lietuvā, Igaunijā, Dominikānas republikā, Karību salās. Konkursos ir daudz iegūtu godalgu un "Grand Prix" balvu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: