Ir jāpārskata attiecības ar starptautiskajiem aizdevējiem tādā ziņā, ka jāpārceļ aizdevuma atmaksas sākuma un gala termiņi, šādu uzskatu intervijā laikrakstam "Diena" pauž Ventspils mērs Aivars Lembergs.

Viņaprāt, Latvijas tauta ir tik daudz samaksājusi eirozonas stabilitātei, ka viena liela daļa no aizdevuma ir uzreiz jānoraksta. Pārējais būtu jānoraksta pēc tam, kā tas ir daudzos gadījumos darīts. "Labi, lai noraksta mums kā Zimbabvei, man tas kaulus nelauž, ja Latvijas tautai nav jāmaksā kredīts. Mums varbūt ir sāpējis vēl vairāk nekā Zimbabvei," saka Lembergs.

Viņš arī atzīst, ka ir lietas, ko Starptautiskais valūtas fonds dara pareizi, "piemēram, tas, ko viņi runā par valsts budžeta sastādīšanu, atskaitēm, vienotu redzējumu, naudas racionālu izmantojumu, tur viņiem ir 200% taisnība."

Politiķis uzskata, ka nākamā gada budžetā nav jākonsolidē 400 miljoni latu. "Es domāju, ka veikt pasākumus, lai sašaurinātu iekšējo patēriņu, ir ceļš uz nekurieni. Neuzskatu, ka par visām varēm vajag darīt tā, kā ir vienojies [Valdis] Dombrovskis un [Einars] Repše ar Eiropas Komisiju un SVF," vērtē Lembergs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: